Η Επιτροπή Μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου στην Ο.Α.Κ. (ΦΩΤΟ)

Προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και συμπροσευχομένων εκπροσώπων των κατά τόπους Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών, τελέστηκε στην Ι. Πατριαρχική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, Αρχιερατική Θεία Λειτουργιά επί τη εορτή της Αναλήψεως του Σωτήρος Χριστού και της ενάρξεως των εργασιών της επιτροπής μηνύματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, Πρόεδρος της Επιτροπής Μηνύματος, αναφέρθηκε εις την εορτή της Αναλήψεως ως εορτή «φωτός και χαράς», σημειώνοντας μεταξύ άλλων: « Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος η οποία, με την Χάρη του Θεού, θα συνέλθει εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης τις επόμενες ημέρες μαρτυρεί την ενότητα της Αγίας μας Εκκλησίας και υπογραμμίζει το χρέος και την ευθύνη της Ορθοδοξίας έναντι του ανθρώπου και του κόσμου στους δύσκολους καιρούς μας. Είναι ελπίδα και φως», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εκφράζοντας ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλόχιο, Πρόεδρο Δ.Σ. της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, δια την φροντίδα και μέριμνα οργανωτικών και πρακτικών θεμάτων στους χώρους που θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.

Ο Επίσκοπος μας χαιρέτισε και καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ ως και όλους τους εκπροσώπους των κατά τόπους Αγιωτάτων Ορθοδόξων Εκκλησιών σημειώνοντας: «Σύμπασα η Εκκλησία της Κρήτης, οι Αρχιερείς, ο Ιερός Κλήρος και ο λαός Της, μετά πλησμονής χαράς αναμένουν το μέγα και ιστορικό αυτό γεγονός της συγκλήσεως της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου εις την Μεγαλόνησο Κρήτη.

Η ταπεινή μας Ι. Μητρόπολις αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και ευλογία που η Θεία Πρόνοια ευδόκησε στα όρια της να πραγματοποιηθεί η Ιερά αυτή Σύναξις, η οποία θα σημαδέψει τον τόπο και την ιστορία. Ευχή και προσευχή μας όπως ο Παράκλητος, το Πανάγιον Πνεύμα, το Οποίο «συγκροτεί» τον θεσμό της Εκκλησίας φωτίσει, οδηγήσει και κατευθύνει τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης αυτής Συνόδου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Αμφιλόχιος.

phoca_thumb_l_img_2919a phoca_thumb_l_img_2928a phoca_thumb_l_img_2923a

Ι. Μ. Κισάμου

Διαβάστε ακόμα