Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Υ.Θ. της Δημοσιάνας στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουνίου 2016 η Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Υ.Θ. της Δημοσιάνας στο προάστιο Ποταμός, εις ανάμνησιν του Θαύματος της απαλλαγής της νήσου από την ανομβρία τον 15ο αιώνα.   

Της Λιτανεύσεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος στο λόγο του, μετά το πέρας της Δεήσεως που εψάλη, επεσήμανε ότι σήμερα δυστυχώς επικρατεί πνευματική ανομβρία στην κοινωνία μας, διότι οι καρδιές των ανθρώπων έχουν γίνει σκληρές και η αγάπη μεταξύ των προσώπων έχει ψυχρανθεί. Ο σύγχρονος άνθρωπος εγκλωβισμένος στο “εγώ “ του,  πίστεψε ότι θα αυτοτελειωθεί και θα ζήσει ευτυχισμένος χωρίς το Θεό στη ζωή του. Αντιλαμβανόμενος όμως ο άνθρωπος το σφάλμα του ζητά το έλεος του Κυρίου, δια πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου. Η Παναγία μας είναι Εκείνη που αενάως μεσιτεύει στον Υιό και Θεό Της για εμάς, για τα σφάλματα και τις αστοχίες μας .

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να μένουν κοντά στην Αγία μας Εκκλησία, διότι μόνο εντός Της ο άνθρωπος μέσω των Μυστηρίων σώζεται, κοινωνώντας αγαπητικά  με τον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό.

 

image004

image006

image008

image010

image014

image018

image020

image022

image024

image026

image028

image030

image032

Ι. Μ. Κερκύρας

Διαβάστε ακόμα