Κύπρος: Ιερέας διέκοψε το μυστήριο και έδειρε τον κουμπάρο!

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε εν μέσω μυστηρίου γάμου νεαρού ζευγαριού στη Πάφο. Ιερέας που τελούσε το μυστήριο παράτησε το ευαγγέλιο και γρονθοκόπησε ένα από τους κουμπάρους

Το μυστήριο του γάμου για νεαρό ζευγάρι σε ξωκλήσι στην περιοχή της Τσάδας, το απόγευμα του Σαββάτου, συνεχιζόταν κανονικά μέχρι την ώρα του «Ησαία χόρευε».

 Η έμπνευση του κουμπάρου του γαμπρού να χτυπήσει στην πλάτη σύμφωνα με το έθιμο τον γαμπρό την ώρα εκείνη, είχε συνέπειες που άφησαν τους μάρτυρες στην τελετή, κυριολεκτικά άφωνους. Έκπληκτοι συγγενείς, φίλοι και καλεσμένοι του ζεύγους είδαν τον ιερέα να εξαγριώνεται από την ενέργεια του κουμπάρου, να διακόπτει το μυστήριο και να του επιτίθεται χτυπώντας τον στο πρόσωπο.

Μετά το πρώτο σάστισμα που ακολούθησε, τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα όταν μάλιστα οι συγγενείς διαπίστωσαν ότι από το χτύπημα ο κουμπάρος του γαμπρού αιμορράγησε από τα χείλη. Σύμφωνα με όσα ανήρτησαν και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτόπτες μάρτυρες των πρωτοφανών συμβάντων, κάποιοι κινήθηκαν απειλητικά προς την κατεύθυνση του ιερέα, τα χειρότερα αποσοβήθηκαν ωστόσο χάρη στην επέμβαση των πιο ψύχραιμων.

Ο γάμος ολοκληρώθηκε όπως-όπως, για να φύγει από το ξωκλήσι άρον άρον ο ιερέας με το αυτοκίνητο του, πριν κινηθούν εκ νέου προς το μέρος του συγγενείς του ζεύγους που εξακολουθούσαν να είναι εξαγριωμένοι από τα απαράδεκτα γεγονότα.

Τα όσα διαδραματίσθηκαν στον επεισοδιακό όπως εξελίχθηκε γάμο, καταγγέλθηκαν αμέσως μετά από συγγενικά πρόσωπα των νεονύμφων στον Αστυνομικό Σταθμό Στρουμπιού και διεξάγεται έρευνα. Οι οικείοι του ζεύγους εξέφρασαν επίσης πρόθεση να καταγγείλουν τα διαδραματιζόμενα και στη Μητρόπολη Πάφου.

philenews.com

Διαβάστε ακόμα