Λαμπρός ο εορτασμός της Αναλήψεως στο Βόλο (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εόρτασε η Τοπική μας Εκκλησία την μεγίστη Δεσποτική εορτή της Θείας Αναλήψεως, με επίκεντρο τον περικαλλή και μεγαλοπρεπή ομώνυμο Ναό του Βόλου.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο εκτελών χρέη Δημάρχου κ. Θάνος Θεοδώρου, οι επικεφαλής των Αστυνομικών, Λιμενικών και Στρατιωτικών Σωμάτων του τόπου, ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χαρακτήρισε την εορτή «σεμνή και μεγάλη, εορτή Δεσποτική, γιατί έχει στο επίκεντρό της τον Σωτήρα Χριστό, αλλά και εορτή του ανθρώπου, γιατί στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού δοξάστηκε και αποκαταστάθηκε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος». Χαρακτήρισε, ακόμα, την Ανάληψη «γιορτή της ειρήνης, της καταλλαγής και της συμφιλιώσεως του ουρανού και της γης, του Θεού και του ανθρώπου, διότι υπήρξε απόσταση και απομάκρυνση μεταξύ τους, που δεν οφειλόταν στην απανθρωπία ή στην ωμότητα του Θεού, αλλά στην αναισθησία, στην αμετανοησία και στην αγνωμοσύνη του ανθρώπου…».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακλούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τουΣεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή των πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. κ. Σεραφείμ, ο οποίος ανέλυσε θεολογικώς το νόημα της εορτής και τόνισε ότι, μετά την Ανάληψη ο Κύριος δε μας εγκατάλειψε, αλλά είναι διαρκώς μαζί μας, όλες τις ημέρες της ζωής μας, ενώ και δική μας, πλέον, προοπτική είναι η αποκατάσταση στην παραδείσια κατάσταση της αγάπης του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε Αρχιδιάκονο της Τοπικής μας Εκκλησίας τον π. Ιωήλ Ποδαρόπουλο, εξαίροντας το ήθος, την ευλάβεια και την αφοσίωσή του στον Επίσκοπο και στην Εκκλησία μας. Ευχαρίστησε δε, από καρδιάς, τους φιλοξενουμένους Ιεράρχες για την αποδοχή της προσκλήσεώς του να συμμετάσχουν και να λαμπρύνουν την πανήγυρη και τόνισε το απαράμιλλο του εκκλ/κού ήθους τους, που τους καθιστά πρότυπα Ιεραρχών, άξιους Ποιμένες των επαρχιών που τους εμπιστεύθηκε η Εκκλησία μας.

panigyris_analipseos_volou_11 panigyris_analipseos_volou_15 panigyris_analipseos_volou_26 panigyris_analipseos_volou_07 panigyris_analipseos_volou_16 panigyris_analipseos_volou_08 panigyris_analipseos_volou_03 panigyris_analipseos_volou_01 panigyris_analipseos_volou_17 panigyris_analipseos_volou_13 panigyris_analipseos_volou_14 panigyris_analipseos_volou_23 panigyris_analipseos_volou_06 panigyris_analipseos_volou_19 panigyris_analipseos_volou_10 panigyris_analipseos_volou_21

Ι. Μ. Δημητριάδος

Διαβάστε ακόμα