Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στην Ετήσια Εορτή του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών (ΦΩΤΟ)
9 Ιουνίου 2016 Κοινοποιήστε

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος στην Ετήσια Εορτή του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών (ΦΩΤΟ)

Στην παλαιά Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Αλεπόσπιτα Λαμίας μετέβη σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος όπου χοροστάτησε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προσκεκλημένος από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών  Ζαχαροπλαστών Φθιώτιδος και Ευρυτανίας να μετάσχει την ετήσια Εορτή τους.

          Στη σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης μας , ευχαρίστησε το προεδρείο του συλλόγου για την πρόσκληση να συμμετάσχει στον εορτασμό και εξέφρασε τη χαρά του για την ανακοίνωση του συμβουλίου του Συλλόγου  προς τα μέλη να παραμείνουν  κλειστά σήμερα τα καταστήματα τους λόγω της εορτής. Χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως μαρτύρια Ιησού Χριστού σε μια εποχή ισοπεδώσεως των πάντων.

          Είπε χαρακτηριστηκά:« Με την Εορτή αυτή ο Σύλλογός σας ζητά την βοήθεια του Θεού και εκφράζει την μεταξύ σας ενότητα και συνεργασία, αξίες απαραίτητες για πρόοδο και ανάπτυξη. Η τέλεση της Θείας Λειτουργίας είναι η καλύτερη εορτή γιατί καλούμε το Θεό κοντά μας και έχουμε την παρουσία του. »

          Τέλος ευχήθηκε στα μέλη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Χρόνια Πολλά και ευλογημένα και τους παρότρυνε να παραμένουν κοντά στην Εκκλησία, η οποία δίδει γλυκύτητα στην ψυχή.

Πρίν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας ευλόγησε τους άρτους προσφορά του Συλλόγου καθώς τέλεσε και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των κεκοιμημένων Ζαχαροπλαστών.  

          Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο χωρίο Δυό Βουνά και συγκεκριμένα στο Πανηγυρίζον  Ιερό Παρεκκλήσιο ιδιοκτησίας της Πρεσβυτέρας κ. Αθανασίας Καλαμάτα, συζύγου του αειμνήστου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Συμεών Καλαμάτα του και κτήτορος . Εκεί η Πρεσβυτέρα υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο ο οποίος είχε μια ευχάριστη επικοινωνία μαζί της  καθώς και με όλους τους προσκυνητές από την Λαμία και τα γύρω Χωριά.

          Ακολούθησε το καθιερωμένο κέρασμα.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment