Ο Μητροπολίτης Μαντινείας ανέβηκε στο τρακτέρ και μάζεψε πατάτες (ΦΩΤΟ)

Έξι τόνους οικολογικές πατάτες έβγαλαν φέτος τα ευλογημένα κτήματα της Μονής του Αγίου Νικολάου Σίντζας, στο Λεωνίδιο.
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, γνωστός για την αγάπη του για τη γη, μπήκε μπροστά και οδηγώντας τρακτέρ, βοήθησε στη συγκομιδή της πατάτας. Μαζί του, κληρικοί και λαϊκοί, που βοήθησαν να μαζευτούν οι πατάτες από τα τρία στρέμματα της έκτασης που βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στην Πλάκα Λεωνιδίου.
Ο Μητροπολίτης είπε στα ΜΜΕ: «Σας κάνει εντύπωση που ασχολούμαστε με την καλλιέργεια της πατάτας και ότι εγώ οδηγώ το τρακτέρ. Αυτό το κάνουμε όχι για να κερδίσουμε χρήματα, αλλά να στείλουμε το μήνυμα ότι όταν αγαπάς τη γη και τη φροντίζεις, σου ανταποδίδει πολλαπλάσια αγαθά.
Και θέλω να τονίσω λάθος που κάναμε εμείς οι Έλληνες να εγκαταλείψουμε τη γη μας και από νοικοκυραίοι που ήμασταν, γίναμε υπηρέτες. Όλοι μάθαμε στο εύκολο κέρδος και κανένας δεν εργάζεται.
Εγώ νιώθω καλύτερα πάνω στα τρακτέρ και όχι όταν είμαι στο γραφείο που έρχονται όχι για να δουν τι κάνω, αλλά για να ζητήσουν κάτι ή για να κοροϊδέψουν…».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πατάτες θα διανεμηθούν στα ιδρύματα της Μητρόπολης, στα δύο Γηροκομεία (Τρίπολης και Λεωνιδίου), στο Ίδρυμα Τυφλών, στα Μοναστήρια και στο Οἱ Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ».
Επίσης, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι συγκεκριμένο κτήμα έχει επιφάνεια περίπου δεκαπέντε στρεμμάτων, ενώ καλλιεργείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, παράγοντας καρπούς κάθε εποχή. Εκεί, έχουν φυτευτεί ντομάτες, ενώ θα μπουν και πεπόνια!
Ο υπεύθυνος για το «Καλάθι του Πτωχού Αδελφού» π. Ιωάννης Σουρλίγγας είπε ότι μαζεύτηκαν οι ευλογημένοι καρποί της γης και ότι αυτό οφείλεται στον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας.

DSC_0038_800x532 DSC_0002_800x532 DSC_0044_800x532 DSC_0014_800x532 DSC_0048_800x532 DSC_0001_399x600 DSC_0060_800x532

kalimera-arkadia.gr

Διαβάστε ακόμα