Ολοκληρώθηκε το προσκύνημα του Αγίου Βαρβάρου στο Ξηρόμερο (ΦΩΤΟ)

Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου, το τριήμερο από 21 έως 23 Ιουνίου, μεταφέρθηκε προς προσκύνηση  το απότμημα της τιμίας κάρας του Οσίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου στην περιοχή του Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας, όπου ευρίσκεται και ο κενός τάφος του Αγίου.

Ως γνωστόν το ιερό λείψανο φυλάσσεται από το έτος 2013 στον Ιερό Ναό Αγίου Βαρβάρου Ποταμού Κερκύρας και είναι η δεύτερη φορά που μεταφέρεται στον τόπο της ασκήσεως του Οσίου. Την ευθύνη της μεταφοράς ανέλαβε ο προϊστάμενος της Ενορίας, π. Γεώργιος, με τον γραμματέα της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Κων/νο Θύμη και ένα επιπλέον συνεργάτη του ενοριακού έργου.

Συγκινητικές υπήρξαν οι στιγμές που οι πιστοί κάτοικοι της γύρω του Ξηρομέρου περιοχής με δάκρυα στα μάτια προσκυνούσαν το ιερό λείψανο, αποδίδοντας με τον τρόπο αυτό την αγάπη και την τιμή τους προς τον τοπικό τους άγιο. Επίσης τα μέλη της μικράς αυτής αποστολής είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν στην οικία του  τον Σεβασμ. Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμά, μεταφέροντας τις αδελφικές ευχές και σεβάσματα του Ποιμενάρχου μας κ.κ.  Νεκταρίου. 

IMG_1856 IMG_1890 P60622-192510 DSCN2454

Εκ του Ι. Ναού

Διαβάστε ακόμα