Θεσσαλονίκης Άνθιμος: “Ο Επίσκοπος αγαπά και θυσιάζεται για το ποίμνιο του”

Απαντήσεις για τον ρόλο της Εκκλησίας δίνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, μιλώντας στην εφημερίδα “ThessNews”, ενώ σχολιάζει την πρόσφατη δημοσκόπηση της εφημερίδας που τον κατατάσσει δεύτερο σε δημοτικότητα στην πόλη.

Ο επίσκοπος ποτέ δεν στηρίζεται σ’ αυτές τις έρευνες. Ούτε είναι πολιτικό πρόσωπο για να αποκτά οπαδούς, ούτε είναι πρόσωπο που διεκδικεί κάτι άλλο παραπάνω από αυτό που είναι. Αγαπά και θυσιάζεται για το ποίμνιο του. Τα περισσότερα που προσφέρουμε είναι απόρρητα γιατί αυτή είναι η ορθόδοξη χριστιανική γραμμή. Πρέπει να ξέρετε ότι η δική μας ισχύς και δύναμη είναι ο λαός μας” τονίζει ο Μητροπολίτης στην συνέντευξή του στη “ThessNews” και στον Βασίλη Παπαναστασούλη.

Ο μητροπολίτης δεν είναι δυνατόν ποτέ να είναι αποδεκτός στο 100% του ποιμνίου του. Είμαι στην ιεροσύνη συνολικά 52 χρόνια και εξ αυτών τα 43 είναι αρχιερατικά- στην Αλεξανδρούπολη και στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 13 χρόνια. Δεν έχω μέσα στη ψυχή μου τίποτα, εναντίον ουδενός. Όλους τους τιμώ, όλους τους αγαπώ για όλους προσεύχομαι” καταλήγει μεταξύ άλλων.

Το παλιό Ορφανοτροφείο στην Τούμπα και οι καταληψίες

Κατάλυμα για να στεγάσει καταληψίες αναζητεί η πολιτεία και η εκκλησία, όπως ανέφερε στη “ThessNews” ο Μητροπολίτης Άνθιμος για το θέμα με την κατάληψη χώρου παλιού ορφανοτροφείου, που προορίζεται για την κατασκευή ιδρύματος πασχόντων, στην περιοχή της Τούμπας.

Είχαμε κάνει όλες τις προετοιμασίες, ξεκινήσαμε για να γίνει εκσκαφή. Μας είπαν όμως ότι ένα κτίσμα που υπάρχει μέσα στο οικόπεδο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί κατεδαφιστέο, είχε καταληφθεί από ορισμένα άτομα με τη δική τους νοοτροπία και αντίληψη. Περιμέναμε να φύγουν, αλλά αυτό κατέστη αδύνατο.

Υπάρχουν κάποιες ενέργειες τώρα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, από την πλευρά της πολιτείας και από μας, να βρούμε ένα άλλο χώρο, που να τους υποδείξουμε να πάνε εκεί“, τόνισε.

Ερωτώμενος αν ο χώρος που ψάχνουν θα ανήκει στην Μητρόπολη εξήγησε πως “ίσως είναι από ιδρύματα, ίσως από ναό, ίσως να είναι ξενοίκιαστο, να έχει κάποια προβλήματα που μπορούμε να διορθώσουμε, να εγκατασταθούν εκεί και να απελευθερώσουν τον χώρο αυτό. Διότι ο σκοπός είναι ιερός, να το ετοιμάσουμε για τους ανθρώπους που είναι ασθενείς σε όλη τους τη ζωή, να έχουν ένα καταφύγιο για θεραπεία και για ότι άλλο ο Θεός επιτρέπει“.

Διαβάστε ακόμα