Θέτει όρους για να μην αποχωρήσει το Πατριαρχείο Σερβίας (ΦΩΤΟ)

Συνήλθε σήμερα 15 Ιουνίου εκ νέου σε συνεδρίαση η Σύνοδος της Σερβικής Εκκλησίας. Η Σύνοδος αποφάσισε να συμμετάσχει τελικά στη Μεγάλη Σύνοδο στην Κρήτη θέτοντας ωστόσο κάποια ζητήματα.

Η σημερινή απόφαση της Συνόδου ορίζει ότι η Σύνοδος της Κρήτης μπορεί να χαρακτηριστεί Αγία και Μεγάλη μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο με πλήρη συναίνεση. Η Μεγάλη Σύνοδος θα πρέπει να εξετάσει όλα τα ανακύψαντα ζητήματα των Ορθοδόξων Εκκλησιών και αυτών που θα απουσιάζουν και να διαρκέσει όσο χρόνο χρειαστεί ώστε να επιλυθούν τα ζητήματα αυτά.

Τέλος στην περίπτωση που οι Εκκλησίες που θα μετέχουν στη Σύνοδο με επικεφαλής το Οικουμενικό Πατριαρχείο, εμμείνουν στην άποψη ότι οι απουσιάζουσες Εκκλησίες μποϋκοτάρουν τη Σύνοδο χωρίς πραγματικό λόγο και στην περίπτωση που οι παρούσες Εκκλησίες απορρίψουν την εξέταση όλων των θεμάτων, προβλημάτων και διαφωνιών, τότε οι αντιπρόσωποι της Σερβικής Εκκλησίας στη Μεγάλη Σύνοδο θα είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τις εργασίες της Συνόδου και να ενωθούν έτσι με τις Εκκλησίες που θα απουσιάζουν.

Η απόφαση της Συνόδου καταλήγει στην επισήμανση ότι η ανωτέρω προειδοποίηση δεν αποτελεί απειλή αλλά είναι σύμφωνη με την προηγούμενη απόφαση της Συνόδου της Σερβικής Εκκλησίας για το ζήτημα.

1 2

Θρησκευτικά

ΦΩΤΟ: ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ

Διαβάστε ακόμα