Tην μνήμη των εν Αδριανουπόλει Αγίων τίμησε η πόλη της Νέας Ορεστιάδος (ΦΩΤΟ)

Tην μνήμη των εν Αδριανουπόλει «ασκήσει και αθλήσει» διαλαμψάντων αγίων ετίμησε η πόλη της Νέας Ορεστιάδος με την ευκαιρία της επετείου της ιδρύσεώς της το 1923, την Κυριακή των Αγίων Πάντων 27 Ιουνίου ε.ε.

Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος, εκ προσώπου του απουσιάζοντος στην Κρήτη, λόγω της συμμετοχής του στις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού. Μετά την Θεία Λειτουργία ετελέσθη Δοξολογία για την επέτειο της ιδρύσεως της πόλεως και Μνημόσυνο του αειμνήστου Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως και πρώτου Ιεράρχου της Νέας Ορεστιάδος κυρού Πολυκάρπου (Βαρβάκη) και των λοιπών ιδρυτών της . Ακολούθως ο κλήρος και οι επίσημοι μετέβησαν στον αδριάντα του εκ των ιδρυτών της πόλεως Μητροπολίτου Πολυκάρπου, όπου εψάλη Τρισάγιο και κατετέθη στέφανος.

Αφ´ εσπέρας στην παραμεθόρια Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός επι τη μνήμη των εν Αδριανουπόλει Αγίων, χοροστατούντος του φιλοξενουμένου Αρχιερέως.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Στρατηγός-Διοικητής της XVI Μεραρχίας Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Παναγόπουλος, εκπρόσωποι του αδελφοποιημένου με την Ορεστιάδα Δήμου Μόρφου, άλλοι επίσημοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις πλαισίωσαν πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ορεστιάδος υπό τον τίτλο «Ορέστεια 2016″.

oresteia16-1-e1466962811888 oresteia16-2 oresteia16-3 oresteia16-4 oresteia16-5 oresteia16-6 oresteia16-7 oresteia16-8 oresteia16-9 oresteia16-11 oresteia16-12 oresteia16-13 oresteia16-16

Ι. Μ. Διδυμοτείχου

Διαβάστε ακόμα