Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)
5 Ιουλίου 2016 Κοινοποιήστε

Αγιασμός στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μ. Φθιώτιδος (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 3 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώταος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως και ετέλεσε Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας κατασκηνωτικής περιόδου παρουσία των Ιερέων της περιοχής, των γονέων, των στελεχών και των κατασκηνωτών.

            Στο τέλος του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα παιδιά τα καλωσόρισε και τα προέτρεψε να ξεχάσουν για λίγες ημέρες το σπίτι τους, να ζήσουν μαζί με τα άλλα παιδιά την κοινωνία της αγάπης, να αποκτήσουν νέους φίλους και να χαρούν την ζωή της Κατασκηνώσεως κοντά στη φύση και την Εκκλησία. Τέλος ευχαρίστησε όλους τους επωνύμους και ανωνύμους δωρητές οι οποίοι κάθε χρόνο  με την προσφορά τους συμβάλουν στην λειτουργία της Κατασκηνώσεως.

            Μετά τον αγιασμό η κάθε ομάδα είπε το σύνθημά  της για να το ακούσει  ο Σεβασμιώτατος ο οποίος εχάρει ιδιαιτέρως και χειροκρότησε τα παιδιά. Τα παιδιά με την σειρά τους ενθουσιάστηκαν με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου και τρέξαν όλα να πάρουν την ευχή του. Ο Ποιμενάρχης μας με ιδιαίτερη Αγάπη και απλότητα υποδέχθηκε όλα τα παιδιά.

            Αμέσως μετά δόθηκε σε όλους τους παρισταμένους κέρασμα.

            Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε χρόνο φιλοξενούνται στην Κατασκήνωση 500 και πλέον παιδιά εντελώς δωρεάν. Η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σε 3 περιόδους: από 1η έως 10 Ιουλίου αγόρια από 3ης έως 6ης δημοτικού, από 11 έως 21 Ιουλίου αγόρια Γυμνασίου και Λυκείου και  από 22 έως 31 Ιουλίου κορίτσια 4ης, 5ης, 6ης Δημοτικού και Γυμνασίου. Επίσης την 2η και 3η περίοδο θα φιλοξενηθούν και 40 παιδιά από την Κριμαία. Τον Αύγουστο δε από τις 10 έως τις 28 του μηνός θα φιλοξενηθούν όπως και πέρσι παιδιά από την Τσεχία.

Ι. Μ. Φθιώτιδος

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment