Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος

Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος… Τόσο από άμβωνος, κατά το κήρυγμά του στη γιορτή της Αγίας Μαρίνας, όσο και σε δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έδειξε τη βαθιά του ενόχληση από σχόλια που αφορούσαν στο κόστος του ταξιδιού του στη Μόσχα!

Όπως ανέφερε λοιπόν ο Μητροπολίτης, το κόστος του ταξιδιού, το οποίο έγινε με αφορμή την διοργάνωση έκθεσης για την γιαννιώτικη αργυροχοΐα, στην οποία παρουσιάζονται και θρησκευτικοί θησαυροί της πόλης, καλύφθηκε από χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς.

Σημειώνεται δε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη χορηγία προς την Μητρόπολη Ιωαννίνων, καθώς το έργο της τα τελευταία δύο χρόνια, το έχουν ενισχύσει σημαντικά ιδρύματα και προσωπικότητες της χώρας ενώ κατά καιρούς έρχεται βοήθεια και από το εξωτερικό, χάρη στις ισχυρές διασυνδέσεις που διαθέτει ο κ. Μάξιμος.

Το ταξίδι στη Μόσχα, όπως είπε, έγινε από αγάπη προς τον τόπο και για την προβολή του τόπου.

«Εμφανίζονται ανώνυμα δημοσιεύματα τα οποία βάλλουν κατά της εκκλησίας. Δεν μας αγγίζουν αυτά τα πράγματα, όμως μπορεί να σκανδαλίζουν τους πιστούς.. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα πολεμούν την εκκλησία. Καλό είναι να μην το κάνουν, την ώρα μάλιστα που η εκκλησία κάνει τόσο μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσει…» σημείωσε στις δηλώσεις του και πρόσθεσε πως «θα μπορούσαν χωρίς να αφήνουν υπονοούμενα, να πάρουν ένα τηλέφωνο και να ρωτήσουν.. Αν υπάρχει καλή καρδιά μπορούμε να συνεννοούμαστε.. Κι αν απαντούμε είναι για να προστατεύσουμε την εκκλησία».

Από άμβωνος ο κ. Μάξιμος αναφέρθηκε αναλυτικά στις χορηγίες που έχουν γίνει την τελευταία διετία και τις δράσεις που στηρίχθηκαν, όπως για παράδειγμα το Γηροκομείο, και δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή του, για όσους συστηματικά βάλλουν εναντίον του έργου της Μητρόπολης.

epiruspost.gr

Διαβάστε ακόμα