Εόρτασε η Παναγία των Βλαχερνών Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στο εορτάζον Ιερό Εξωκκλήσι Παναγίας Βλαχέρνας Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας. Το εξωκκλήσι αυτό βρίσκεται περίπου 3 χλμ έξω από το χωριό Λεπενού και είναι χτισμένο στο σημείο όπου κατόπιν θαυματουργικής υπόδειξης της Υπεραγίας Θεοτόκου, το έτος 1903 βρέθηκε παλαιά εικόνα της Παναγίας των Βλαχερνών.

   Της ακολουθίας του Εσπερινού προεξήρχε ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Σπυρίδων Μαμασούλας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγρινίου και συμμετείχαν επίσης, ο εκ Λεπενούς καταγόμενος αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Ευάγγελος Φωτάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αγίας Παρασκευής Αγρινίου, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Αναστάσιος Σπυρόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Σφήνας,  ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Ηλίας Μανδρούκας, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Κάτω Κερασόβου, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μπακής, εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Οχθίων, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Θεοδόσιος Αθανασόπουλος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλυβίων, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Κοσμάς Τσιτσιβός, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παύλου Μεγάλης Χώρας,, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Δημήτριος Χαμαλέτσος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ευθυμίου Κωνοπίνας, ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Ευάγγελος Ασπρογιάννης, εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεοχωρίου και ο αιδεσιμότατος πρεσβύτερος π. Χρυσοβαλάντης Παπασπύρος, εφημέριος Λεπενούς Τον καλλικέλαδο χορό των Ιεροψαλτών πλαισίωσαν εκτός των Ιεροψαλτών του Ναού κ.Βασιλείου Γεωργιάδη και κ. Δημητρίου Παπακαμμένου , ο κ. Χρήστος Ρεπετσάς, λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κλαυβίων, ο κ. Ιωάννης Γκιάφης, Θεολόγος και  Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Αγρινίου, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο και ο κ. Σωκράτης Παπακαμμένος.

   Στην ομιλία του ο κύριος Γκιάφης έλαβε αφορμή από το δοξαστικό του Εσπερινού  και τόνισε με τον πιο μεστό θεολογικό τρόπο τη σημασία της εορτής και τη δόξα της Εκκλησίας που αποτελεί η Υπεραγία Θεοτόκος. Έδωσε δε μεστά και επιτυχή παραδείγματα από πατέρες της Εκκλησίας και συγχρόνου Γέροντες.

  Το δε πρωί τελέστηκε η ακολουθία του όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό του εφημερίου του χωριού Λεπενού π. Χρυσοβαλάντη Παπασπύρου στην οποία εκήρυξε τον Θείο Λόγο κ. Σωκράτης Ψιλιάς, Θεολόγος και Φιλόλογος ο οποίος αναφέρθηκς στο ιστορικό γεγονός της σημερινής εορτής, στην ιστορία του θαύματος της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος αλλά και στον χριστιανικό τρόπο με τον οποίο οφείλουμε να προσερχόμαστε στις Ιερές Πανηγύρεις.

DSC_0011 DSC_0009 DSC_0013 DSC_0010 DSC_0015 DSC_0016 DSC_0018 DSC_0021 DSC_0020 DSC_0022 DSC_0024 DSC_0025 DSC_0026 DSC_0028 DSC_0029 DSC_0031 DSC_0034 DSC_0035 DSC_0036 DSC_0040 DSC_0041 DSC_0044

Arxon.gr

Διαβάστε ακόμα