Η εορτή της Παναγίας των Βλαχερνών στην Ι. Μ. Κεφαλληνίας (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η εορτή της Παναγίας των Βλαχερνών στην Ι. Μ. Κεφαλληνίας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Αννινάτα Κεφαλληνίας.
Στις Ιερές Ακολουθίες, κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, τη αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος (Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών). 
Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 1 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίον ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας μας που υπάρχει στην Κωνσταντινούπολη και στην προστασία, μεσιτεία και σκέπη που προσφέρει η Παναγία μας σε όσους με πίστη την επικαλούνται.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 2 Ιουλίου, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου με την συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Άτρου Αρχιμανδρίτου π. Δανιήλ, του Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Καββίδα, καθώς και άλλων Ιερέων και ευλαβών προσκυνητών από τον Πόρο και άλλα χωριά της ευρύτερης περιοχής. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ευχαρίστησε από καρδιάς τον Θεόσταλτο Μητροπολίτη της Θεοσκεπάστου και Θεοφρουρήτου Μητροπόλεως Κεφαλληνίας κ. Δημήτριο για την άδεια που του παρεχώρησε να τελέσει την Ιερά Πανήγυρι στα Αννινάτα, χωριό καταγωγής της μητέρας του.

Εν συνεχεία ετόνισε ότι η Παναγία είναι η μητέρα όλων των Χριστιανών,. αγκαλιάζει όλο τον κόσμο και μεσιτεύει ενώπιον του θρόνου του Θεού για την σωτηρία μας. “…Ο λαός μας την ονόμασε Κεχαριτωμένη, Ρόδον το Αμάραντον, Βρεφοκρατούσα, Δεομένη, Πλατυτέρα των Ουρανών, Ελεούσα, Πάντων Χαρά, Παντοβασίλισσα, Κοσμοσώτηρα…”

Τέλος ευχήθηκε σε όλους να την έχουμε πάντοτε σκέπη και βοηθό στην ζωή μας και να ζούμε σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου μας. 

Εκ του Θεοφιλεστάτου
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment