Η Εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, Πολιούχων της Ν. Ιωνίας, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, όπου φυλάσσεται τμήμα των Ιερών Λειψάνων τους.
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, παραμονή της Εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος κόσμου συνέρευσε για να τιμήσει την μνήμη των Αγίων.

Την Κυριώνυμο ημέρα της Εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με Αρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Ν. Ιωνίας κ. Κωνσταντίνου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπουρούντι & Ρουάντας κ. Ιννοκεντίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ.

Ο κ. Γαβριήλ, μία μέρα μετά την επίσημη αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα από το Hellenic American University, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στον Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου, μιλώντας για το τόσο σημαντικό και πάντοτε επίκαιρο μήνυμά του, κάνοντας παράλληλη αναφορά στο βίο, αλλά και στο θαυμαστό παράδειγμα έμπρακτης και φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων, επικαλούμενος τη χάρη και τις πρεσβείες τους για κάθε δοκιμαζόμενο αδελφό μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Γαβριήλ, αφού ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κωνσταντίνο, όσο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Ιννοκέντιο, τον οποίο καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, τέλεσε την εις Αναγνώστη χειροθεσία του κ. Παναγιώτη Πρέκα.
Το απόγευμα της Εορτής τελέσθηκε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, όπου με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων στους δρόμους της Ν. Ιωνίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Η Εορτή συνεχίστηκε με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Τοπικούς Συλλόγους, οι οποίες έλαβαν χώρα στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού.

IMG_4739 IMG_4738 IMG_4736 IMG_4747 IMG_4743 IMG_4746

Ι. Μ. Νέας Ιωνίας

Διαβάστε ακόμα