Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στον Πύργο (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στον Πύργο (ΦΩΤΟ)

Τους ανιδιοτελείς θεραπευτές με την ανόθευτη πίστη, αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό τους εκ της Ρώμης καταγομένους, προστάτες δε των πτωχών και των ασθενών, οι οποίοι αξιώθηκαν από τον Θεώ να έχουν το μεγάλο χάρισμα της θεραπείας και της ιάσεως από σωματικές και ψυχικές ασθένειες και των οποίων η επίγεια ζωή τους, ήταν ολοκληρωτική διακονία, προσφορά και θυσία στο βωμό της ανιδιοτελούς αγάπης, εόρτασε για μία ακόμη φορά, με Ιεροπρέπεια η ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, όπου ευρίσκεται τεθησαυρισμένη η Ιερά Εικόνα των εορταζομένων Αγίων, έργο του μεγάλου αγιογράφου Θεόκλητου Τσαλπατούρου,ι η οποία αγιογραφήθηκε κατά το  έτος 1876.
Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, υπό του Αιδεσιμολογιότατου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Παναγιώτου Γιατρά,πλαισιούμενου υπό των Αιδεσιμ. π. Παντελεήμονος Παπαηλιού, π. Γεωργίου Κάμπρα και του οικείου εφημερίου π. Νικολάου Κατσηδήμα.
Κατά την κυρία ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος υπό του Αιδεσιμολογιοτάτου π. Γεωργίου Κάμπρα, βοηθούμενου από τους  Αιδεσιμοτάτους π. Αυγερινό Τσουκαλά, π. Νικόλαο Κατσηδήμα.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά το διήμερο των Θρησκευτικών αυτών εκδηλώσεων πολλοί χριστιανοί εκ της ενορίας, αλλά και εκ της πόλεως του Πύργου, προσήλθαν ως ταπεινοί προσκυνητές των εορταζομένων Αγίων, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία απ΄ αυτούς, οι οποίοι θεράπευαν όλους ανιδιοτελώς και αδιακρίτως με την επιστημονική τους γνώση και την Θεία βοήθεια, προσφέροντας παράλληλα την Αγάπη του Χριστού στον κόσμο. 
Επιπλέον δε να λάβουν την ίαση των ψυχών και των σωμάτων, που τόσο πολλοί την έχουμε ανάγκη σήμερα όλοι μας, τώρα που ζούμε σε καιρούς και τόπους πνευματικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και κοινωνικής κατάθλιψης, η οποία εγκλωβίζει όλο και περισσότερους συναθρώπους  γύρω μας.
Εκ του Ιερού Ναού
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment