Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στο Ρέθυμνο (ΦΩΤΟ)
28 Ιουλίου 2016 Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στο Ρέθυμνο (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα και την συμμετοχή πολλών ευσεβών Ρεθυμνίων πραγματοποιήθηκε και εφέτος η Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, στο Λόφο του Τιμίου Σταυρού της πόλεως Ρεθύμνης, του οποίου πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση και αποκατάσταση, αφού αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγρασίας, κυρίως λόγω της εισροής ομβρίων υδάτων κατά την περίοδο του χειμώνα.

Στις Ιερές Ακολουθίες του Μεγάλου Εσπερινού, το εσπέρας της 26ης Ιουλίου, και του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, το πρωί της 27ης Ιουλίου 2016, προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, τον οποίο πλαισίωσαν Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Απευθυνόμενος στους πολυάριθμους προσκυνητές, τόσο κατά τον Εσπερινό όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, ο Επίσκοπός μας τους ευχαρίστησε για την παρουσία, την συμπροσευχή και την συλλειτουργία τους, εκφράζοντας την χαρά και την ικανοποίησή του για την ανακαίνιση του Ιερού Ναού του Επισκοπείου και αναφερόμενος με αγαθούς λόγους στην μνήμη των κτιτόρων του, του αοιδίμου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου και της μακαριστής δωρήτριας Αντιγόνης Χομπίτη. Ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε τους πιστούς να έχουν «ελεήμονα καρδίαν», όπως ο Άγιος Παντελεήμων, δηλαδή καρδιά γεμάτη αγάπη, την οποία μπορεί ο καθένας να εκφράσει προς τον συνάνθρωπο με μύριους τρόπους, ιδιαίτερα αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπός μας τέλεσε τις χειροθεσίες τριών Κληρικών. Του Αιδεσ. Εμμανουήλ Καμαρίτη ως Πρωτοπρεσβυτέρου, και των Αιδεσ. Ευαγγέλου Ζαφειρόπουλου και Εμμανουήλ Πολυχρονάκη ως Οικονόμων της Μητροπόλεώς.

Την Ιερά Πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης και εκπρόσωποι τοπικών Αρχών.

Μετά τις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος δεξιώθηκε όλους τους προσκυνητές στους χώρους του Επισκοπείου.

Ι. Μ. Ρεθύμνης

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment