Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)
28 Ιουλίου 2016 Κοινοποιήστε

Η εορτή του Αγίου Παντελεήμονος στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Την Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016, παραμονή της μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος ο Σεπτός Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μαζί με τους συνοδούς Κληρικούς του τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στην πλέον απομακρυσμένη Ενορία της Ι. Μητροπόλεως μας, τα Μαύρα Λιθάρια, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης. Στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης Πρωτ/ρος π. Ιωάννης Γιαννακάς και οι Ιερείς π. Παναγιώτης Μετζελίδης, π. Κων/νος Γεωργίου, π. Ευάγγελος Βαλιμήτης, π. Νικόλαος Γκόγκος, π. Αναστάσιος Κοΐνης, π. Εμμανουήλ Γκιόκας και π. Παναγιώτης Μπουραντάνης, καθώς και ο Εφημέριος του Ι. Ναού π. Αλέξανδρος Κόκοτος.

Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής συνέρευσαν στον Ι. Ναό για να τιμήσουν τον προστάτη τους Άγιο και να ακούσουν επιστηρικτικούς λόγους από το στόμα του Επισκόπου τους. Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην παρουσία της χορείας των Αγίων ως πρότυπα βιωτής για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και κυρίως τους νέους. Αναφέρθηκε επίσης, στον βίο του Αγίου Παντελεήμονος και στα θαύματα Του τονίζοντας την πίστη και την αγάπη Του προς τον Θεό και τους ανθρώπους, τα οποία Τον οδήγησαν στην αιωνιότητα και την όντος ζωή.

Την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβ. Μητροπολίτης  λειτούργησε στο πανηγυρίζον Ι. Ησυχαστήριο Αγίου Παντελεήμονος Γελινιατίκων πλαισιούμενος από τον Παν/το Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, τον Πρωτ/ρο π. Απόστολο Δαλιάνη και τους Διακόνους του.

Την διακονία του Θείου λόγου ο Σεβ. Μητροπολίτης ανέθεσε στον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολο Νικολαΐδη, ο οποίος με την απαράμιλλη θεολογική και ρητορική δεινότητα, που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στον Άγιο ως ένα χαρισματικό άνθρωπο ιατρό και ανάργυρο, ο οποίος δεν κράτησε το χάρισμα, που Του έδωσε ο Θεός, για τον εαυτό Του, αλλά το έδωσε απλόχερα σε όλους, όσοι είχαν ανάγκη την βοήθεια Του. Ο κ. καθηγητής ολοκλήρωσε το κήρυγμά του προτρέποντας του πιστούς να είναι ελεήμονες, σαν τον Άγιο Παντελεήμονα και ο Θεός θα τους ανταμείψει πλουσιοπάροχα με ευλογίες.

Πριν την απόλυση ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον κ. Απόστολο Νικολαΐδη για το πολύ διδακτικό κήρυγμά του και ευχήθηκε στην Ηγουμένη, την Αδελφότητα και στους πιστούς ο Άγιος Παντελεήμονας να πρεσβεύει για την ζωή μας στον Κύριο και Θεό μας.

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment