Κερκύρας Νεκτάριος: “Η πίστη δεν είναι ιδεολογία, αλλά βίωμα και δύναμη εσωτερική” (ΦΩΤΟ)

Το πρωί της Τρίτης 26 Ιουλίου 2016 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Λαύκι, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, όπου και χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Ευστάθιο Πουλιάση.

Στο λόγο του ο κ. Νεκτάριος αναφέρθηκε στο Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας, από την Προς Τιμόθεον Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, όπου ο Απόστολος των Εθνών, νουθετεί τον Τιμόθεο να μένει εδραίος στην πίστη του προς τον Χριστό και να Τον ομολογεί.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος εξήρε την προσωπικότητα της Αγίας Παρασκευής η οποία είχε στέρεη και εδραιωμένη την πίστη στον Νυμφίο της ψυχής της. Κανένας δεν κλόνισε αυτήν την πίστη, ούτε ο αυτοκράτορας, ούτε οι βασανιστές, ούτε οι δήμιοί της. Η Αγία Παρασκευή υπήρξε καρπός ευσεβών γονέων και πήρε το όνομά της από την ημέρα που γεννήθηκε, Παρασκευή. Την ομώνυμο πίστη της, όπως ακριβώς αναφέρει ο ιερός υμνογράφος, την διετράνωσε, την κήρυξε και την ομολόγησε, την πίστη δηλαδή στη θυσία του Υιού και Λόγου του Θεού στο Γολγοθά, για τη σωτηρία του σύμπαντος κόσμου. Η πίστη δεν είναι ιδεολογία, αλλά βίωμα και δύναμη εσωτερική, συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους πιστούς να παραδειγματιστούν από το βίο της Αγίας Παρασκευής, την πίστη και την εσωτερική δύναμη που αντλούσε από τον Κύριό μας τον Ιησού Χριστό. Αλλά και να διδαχθούν από το αίμα του μαρτυρίου της που οδηγεί στην εν Χριστώ ζωή και σωτηρία.

image004 image010 image012 image002 image014

Ι. Μ. Κερκύρας

Διαβάστε ακόμα