Κίτρους Γεώργιος: “Ότι αν λέγει υμίν ποιήσατε!” (ΦΩΤΟ)

Με αυτά τα λόγια προέτρεψε τους πιστούς ο προεξάρχων του πολυαρχιερατικού Εσπερινού απόψε στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προ του πέρατος του εόρτιου Εσπερινού.
Στον Εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β’ ο οποίος εκ μέρους της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής προσεκάλεσε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς.
Ο Σεβ. στην προσλαλιά του τους καλωσόρισε, ανεφέρθη στη ζωή και τη δράση ενός εκάστου και όπως είπε είναι πατρώο εκκλησιαστικό έθος η συνάντηση των Επισκόπων και η με την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος αναζωπύρηση της αγάπης η οποία πρέπει να συνέχει την καρδιά τους και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.
Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό συμμετείχαν πλήθος Ιερέων εξ Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Βόλου, οι Ιερείς της Τήνου και άλλων περιοχών της Ελλάδος αλλά και χιλιάδες προσκυνητές που έχουν κατακλύσει το ιερό νησί για να εορτάσουν την επέτειο των 194 χρόνων από το όραμα της Οσίας Πελαγίας.
Παρόντες μεταξύ των συνευχομένων ήσαν ο Διευθυντής του Γραφείου του Ενδοξωτάτου Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κ. Αλέξανδρος Λαγουρός, Τήνιος, ο Περιφερειακός Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Ν. Κυκλάδων, ο Περιφερειακός Διοικητής της Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Κυκλάδων, οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών Λιμενικού Σώματος, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής εν Τήνω, η Πολιτευτής των Κυκλάδων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, μέλη της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής, ο Πρόεδρος και μέλη της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, η διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου κα. Αικ. Δελαπόρτα, ο επί τιμή Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Σεβ. καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους, ιδιατέρως δε τους ευλαβείς προσκυνητές.
Τους εόρτιους ύμνους απέδωσαν οι χοροί του Πανιέρου Ναού Ευαγγελίστρίας υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.
Την όλη επιμέλεια της πανηγύρεως είχε κατά την εκκλησιαστική τάξη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού.

DSC_0077 DSC_0080 DSC_0083 DSC_0087 DSC_0089 DSC_0094 DSC_0098 DSC_0102 DSC_0104 DSC_0108 DSC_0120 DSC_0130 DSC_0136 DSC_0142 DSC_0147 DSC_0149 DSC_0155 DSC_0160 DSC_0165 DSC_0177 DSC_0181 DSC_0185 DSC_0195 DSC_0194

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα