Κλοπή και βεβήλωση του Ι. Ναού Τιμίου Σταυρού Άνω Σταυρού της Ι. Μ. Ιερισσού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιουλίου, άγνωστοι εισέβαλαν στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού του Άνω Σταυρού της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου και προέβησαν σε κλοπές πολυτίμων ιερών σκευών του ναού, καθώς και στη βεβήλωση της Αγίας Τράπεζάς του.

Ο πολιός εφημέριος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Βουρνίτης, υπόδειγμα κληρικού και ποιμένος της ως άνω Μητροπόλεως, έμεινε άναυδος όταν τα ξημερώματα μπήκε στον Ιερό Ναό για να εκκινήσει την Ακολουθία του Όρθρου και να τελέσει την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Τα οκτώ ασημένια καντήλια του τέμπλου και τα δύο της Αγίας Τραπέζης, τα τρία σετ ασημένιων αγιοπότηρων, τα  τρία ασημένια θυμιατά και  ασημένιες κούπες αγιοπότηρων έλειπαν από τη θέση τους.

Το παγκάρι του Ιερού Ναού είχε ανατραπεί, καθώς είχε καταβληθεί προσπάθεια ανοίγματός του, με σπασμένα τα γλυπτά μέλη του.

Τα ξυλόγλυπτα κυτία της φιλοπτώχου και της αποπερατώσεως του Ιερού Ναού ήταν σπασμένα και το περιεχόμενό τους είχε αρπαγεί.

Να σημειωθεί ότι επάνω στην Αγία Τράπεζα βρέθηκε διασκορπισμένο το περιεχόμενο του θυμιατού και η στάχτη του κάλυπτε τα πάντα. Βεβηλωμένη ήταν και η Ιερά Πρόθεση, ενώ επίσης οι συρταροθήκες με τα άμφια του εφημερίου είχαν ανοιχτεί και το περιεχόμενό τους είχε διασκορπισθεί στο δάπεδο του Ιερού Βήματος.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, μετά από έκκληση του εφημερίου, τον Ιερό Ναό επισκέφθηκε ο επιχώριος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο οποίος επιθεώρησε τις ζημιές, συμπαραστάθηκε στο έργο και την αγωνία του Κληρικού του, στήριξε τους ενορίτες που προσήλθαν για να τον υποδεχθούν και χάραξε τις απαραίτητες κατευθύνσεις προς αποκατάσταση των ζημιών.

DSC_0486

Arxon.gr

Διαβάστε ακόμα