Με Ιερά Αγρυπνία εορτάστηκε ο Όσιος Παΐσιος στον Πύργο (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Με Ιερά Αγρυπνία εορτάστηκε ο Όσιος Παΐσιος στον Πύργο (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα κατάνυξη και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Πατρός Ημών Παϊσίου του Αγιορείτου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πύργου (Ανθόπυργος), όπου τελέσθηκε με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ Ιερά Αγρυπνία το βράδυ της Δευτέρας 11 προς Τρίτη 12 Ιουλίου, ημέρα που ο ταπεινός γέροντας Παΐσιος, παρέδωσε το πνεύμα Του, εις χείρας Θεού ζώντος ακριβώς πριν από 22 ολόκληρα χρόνια.
Ένας γέροντας που μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων που τον συνάντησαν και συνεχίζει να εμπνέει όλους όσους διαβάζουν μέχρι σήμερα τους λόγους του, από τα δεκάδες συγγράμματα που έχουν γραφεί για την οσιακή μορφή του, τους απλούς και θεόπνευστους λόγους του, τις παρηγορητικές συμβουλές του. Ένα πνευματικό ανάστημα που σημάδεψε τον 20ο αιώνα. Διορατικός, ασκητικός και ταπεινός, αυτό ήταν το τρίπτυχο των αρετών του.
Στην Ιερά αυτή αγρυπνία που τελέσθηκε για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, ύστερα από πρωτοβουλία του Εφημερίου π. Γρηγορίου Πάπαρη, συμμετείχαν οι Αιδεσιμ. π. Νικόλαος Κατσηδήμας, π. Γεώργιος Τούμπας, π. Νεκτάριος Συμεωνίδης, π. Γεώργιος Κάμπρας, π. Ρωμανός Καββαθάς και ο οικείος εφημέριος, ενώ την παρακολούθησαν αρκετοί φιλακόλουθοι Χριστιανοί, της ενορίας και της Πόλης του Πύργου, προκειμένου να λάβουν την χάρη και την ευλογία του νέου απεσταλμένου – αγγέλου του Θεού, Οσίου Πατρός Ημών Παϊσίου του Καππαδόκου.

Εκ του Ι. Ναού

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment