Ο εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονος στην Κάλυμνο (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα η Κάλυμνος γιόρτασε και φέτος τον Άγιο Παντελεήμονα παρουσία των τοπικών Αρχών , επισκεπτών και χιλιάδων πιστών, που όπως κάθε χρόνο ανηφόρισαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα για να προσκυνήσουν τον αγαπημένο τους Άγιο, τον Άγιο όλων των Καλυμνίων όπου γης.
Παρόντες στον εσπερινό πλην των Τοπικών Αρχών, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και καθηγητής Νότης Μαριάς και ο συμπατριώτης μας πρώην Βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης
Χθες Τρίτη 26ης Ιουλίου, βράδυ ,με την άφιξη του Μητροπολίτου Παϊσίου στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος ,έγινε η μεταφορά της θαυματουργού εικόνος και του λειψάνου του Αγίου στο σπήλαιο της Ιεράς Μονής.
Ακολούθως τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λέρου Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, ο οποίος και κήρυξε τον θείον Λόγο, συμπαραστατουμένου υπό του Ιερού Κλήρου της Νήσου.
Σήμερα Τετάρτη πρωί, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας .
Τέλος αναπέμφθηκε προ της θαυματουργού Εικόνος, του Εφόρου και προστάτου της Νήσου Καλύμνου Αγίου Παντελεήμονος, δέησις υπέρ πάντων των όπου γης ευρισκομένων Καλυμνίων και εν θαλάσση πλεόντων.

αγιος πεντελ τρια αγιος παντελ ενα άγιος παντελε δυο (1)

kalymnos-news.gr

Διαβάστε ακόμα