Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μονή Αγίας Μαρίνης Βόνης (ΦΩΤΟ)
18 Ιουλίου 2016 Κοινοποιήστε

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ι. Μονή Αγίας Μαρίνης Βόνης (ΦΩΤΟ)

Το Σάββατο το απόγευμα, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής ,χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο οποίος απηύθυνε στο πολυπληθές εκκλησίασμα εμπνευσμένο Θείο λόγο αναφερόμενος στο βίο και στα θαύματα που επιτελεί καθημερινώς και αδιαλείπτως η Αγία Μαρίνα. Στον Εσπερινό επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος , οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ανδίδων κ. Χριστοφόρος και Αμορίου κ. Νικηφόρος, καθώς και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε ο Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη  Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου  και συλλειτουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων Γρεβενών κ. Δαβίδ, Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και του Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου. Στο κήρυγμά του ο Σεβ. κ. Κωνσταντίνος μίλησε επίκαιρα, ενώ προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας  ακολούθησε πέριξ της Μονής η λιτάνευση της Θαυματουργής  Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Μαρίνας.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κ. Ανδρέας ευχαρίστησε θερμά στους παρευρισκόμενους Ιεράρχες και εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της πανηγύρεως, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, το Ε.Κ.Α.Β Κρήτης, τη Διοικούσα Επιτροπή της Ιεράς Μονής, τους κληρικούς και λαϊκούς, τους ιεροψάλτες, τους εθελοντές, τις χιλιάδες χιλιάδων ευλαβών προσκυνητών, ευχόμενος  η Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, με τις πρεσβείες της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και θαυματουργού Μαρίνας, να ευλογεί τα πρόσωπά τους και τις οικογένειές τους.
Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε αρχιερατικός μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα, στο τέλος του οποίου τελέστηκε κτητορικό μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των κτητόρων της Ιεράς Μονής και των μοναζουσών που ασκήτευσαν σε αυτήν.
Στην πανήγυρη παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά, ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης , ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης και εκπρόσωποι τοπικών και αστυνομικών Αρχών.

Ι. Μ. Αρκαλοχωρίου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment