Στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Μητροπολίτης Θυατείρων Γρηγόριος

Τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016, ο Μακαριώτατος Αρχιεπισκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, μετά το πέρας της έκτακτης Συνεδριάσεως της Ιεράς Συνόδου, δέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο. Ο Άγιος Θυατείρων έφθασε από το Λονδίνο στην Κύπρο τις πρωινές ώρες για να συμμετάσχει στους εορτασμούς του Προφήτου Ηλιού, Πολυούχου της τουρκοκρατούμενης γενέτειράς του, Μαραθοβούνου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με όλους τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου.

Μετά το γεύμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος είχε κατ´ιδίαν συνάντηση με τον Σαβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο. Οι δύο Ιεράρχες αναφέρθηκαν στην πρόσφατη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, που έλαβε χώραν στην Κρήτη τον περασμένο Ιούνιο. Επίσης, αντάλλαξαν σκέψεις για τα σύγχρονα προβλήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο και τους απασχόλησε ιδιαίτερα το μέλλον της Ορθοδοξίας και της ελληνικής και κυπριακής Ομογένειας ανά το κόσμο, και ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο Άγιος Θυατείρων είναι Αρχιεπίσκοπος από το 1988.

Ο Σεβασμιώτατος Γρηγόριος την Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016, το εσπέρας, θα χοροστατήσει και κηρύξει στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής του Προφήτου Ηλιού, στον ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους στο Γέρι.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής του στο νησί, θα συναντηθεί με τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Τέλος, την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016, θα παραστεί, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου στην Παράκληση για απελευθέρωση από τον Τούρκο εισβολέα και κατόπιν στα Μνημόσυνα υπερ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης.

Εκκλησία Κύπρου

Διαβάστε ακόμα