Συνεργασία επαγγελματιών με την Ι. Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Παραλίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση επαγγελματιών της περιοχής με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν εκπρόσωποι του Μορφωτικού Συλλόγου, της Ένωσης Ξενοδόχων, του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων, του Συλλόγου Επαγγελματιών και του Σωματείου Zeus.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχιμ. Αγαθόνικος Καραβαντές, Ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας.

Εκ μέρους των παρισταμένων ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Γεώργιος Ζωγράφος εξέφρασε την εκτίμηση και τη στήριξη των επαγγελματιών του χώρου στις προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής ζωής, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ποιμαντική του τουρισμού, με την τέλεση της θ. λειτουργίας και άλλων ιερών ακολουθιών σε ξένες γλώσσες, για την εξυπηρέτηση των πολυάριθμων παραθεριστών, προερχομένων κυρίως παό ομόδοξης Βαλκανικές Χώρες. Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας της Ιεράς Μητ΄ροπολης και των επαγγελματιών, για την ανάδειξη της θρησκευτικής παράδοσης και του τοπικού πολιτσιμού.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τον σέρβο ιερέα π. Νεμπόισα Πάκιτς και την οικογένειά του. Ο π. Νεμπόισα ιερουργεί στα σερβικά-σλαβονικά και γενικά διακονεί τις λατρευτικές και πνευματικές ανάγκες των χιλιάδων σέρβων παραθεριστών της Παραλίας. Επίσης, σέρβοι ιερείς, καθόλη τη θερινή περίοδο, ιερουργούν, για τον ίδιο λόγο, στις Ενορίες Ν. Πόρρων και Λεπτοκαρυάς.

62_big IMG_0093[2]

Ι. Μ. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα