Τα Οναμαστήρια του Μητροπολίτη Παροναξίας Καλλινίκου (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 29-7-2016 εορτή του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, με την ευκαιρία της Ονομαστικής του εορτής Χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες Άρτους και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Νεόδμητο Περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου πλησίον της Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους Πάρου, συνιεργουργούντος του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεώς. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Αρσένιος Μελλισιανός ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στον εορταζόμενο Άγιο Μάρτυρα Καλλίνικο, όσο και στον άγοντα τα Σεπτά Ονομαστήρια του Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Καλλίνικο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Κλήρου, των τοπικών Αρχών και του ευσεβούς λαού της Μητροπολιτικής μας περιφερείας, στους οποίους προσφέρθηκαν πλούσια νηστίσιμα κεράσματα και αναμνηστική Εικόνα του Αγίου Καλλινίκου.

Το μεσημέρι μετέβη στις εγκαταστάσεις του νέου αεροδρομίου Πάρου όπου τέλεσε τον Αγιασμό των Εγκαινίων του νέου αεροδιαδρόμου, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, Υπουργών, Βουλευτών καθώς και των τοπικών Αρχών του Νησιού.

Διαβάστε ακόμα