Θυρανοίξια Παρεκκλησίου του Οσίου Παϊσίου στην Ι. Μ. Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)

Με τις ευχές, τις ευλογίες και την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή των Θυρανοιξίων του πρώτου παρεκκλησίου προς τιμήν του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Αιτωλοακαρνανία. Το παρεκκλήσιο δημιουργήθηκε στο δεξί κλίτος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στο Καινούριο Αγρινίου.

Της Ιεράς τελετής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Σκιαδάς, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλοχού, ο πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ π. Μακάριος Αντωνόπουλος καθώς και αρκετοί Ιερείς από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Αμέσως μετά την τελετή των Θυρανοιξίων, και επειδή τιμάται η μνήμη του Οσίου Παϊσίου σήμερα από την Εκκλησία μας τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ομίλησε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος πραγματικά έκανε μία εξομολόγηση και μας μετέφερε πνευματικούς λόγους από τις συναντήσεις που ο ίδιος είχε με τον νεοφανή Άγιο Παΐσιο κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στο Άγιον Όρος. Παράλληλα συνεχάρει το προϊστάμενο του Ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Χριστοφόρο Δαβράζο για το ακούραστο έργο το οποίο επιτελεί στη συγκεκριμένη ενορία επί μία τριακονταετία περίπου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο . Στο τέλος του Εσπερινού όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν από μία εικόνα του Αγίου Παϊσίου ως ευλογία.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Παϊσίου τελέστηκε και η πρώτη Θεία Λειτουργία στο νέο Παρεκκλήσιο στην οποία προεξήρχε ο ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Σκιαδάς, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλοχού, και συλλειτούργησαν οι Ιερείς, π.Αλέξιος Κολλιάς και π. Κωνσταντίνος Λαμπράκης από τις γειτονικές ενορίες Παναιτωλίου και Αβώρανης αντίστοιχα π. Χρυσοβαλάντης Παπασπύρος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λεπενούς, ο π. Χριστοφόρος Δαβράζος και ο π. Απόστολος Μπλέτσας εφημέριοι του Ναού. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντανάς, ιεροκύρηξ της Ιεράς Μητροπόλεως ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στο βίο του Οσίου Παϊσίου και σε προσωπικές του εμπειρίες από επισκέψεις του στον Άγιο Παϊσιο.

DSC_0031 DSC_0030 DSC_0033 DSC_0034 DSC_0037 DSC_0040 DSC_0047 DSC_0048 DSC_0049 DSC_0051 DSC_0057 DSC_0061 DSC_0063 DSC_0065 DSC_0066 DSC_0071 DSC_0073 DSC_0076 DSC_0082 DSC_0083 DSC_0085 DSC_0087 DSC_0089 DSC_0090

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα