Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Eίναι ανεπίτρεπτο την Κυριακή τα καταστήματα να είναι ανοικτά

Έκκληση στην Κυβέρνηση, ώστε να ρυθμίσει τα ωράρια των καταστημάτων για να είναι κλειστά τις Κυριακές και αργίες, απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

“Επειδή η Παναγία είναι η πρώτη μεσίτρια προς τον Υιόν της και Θεόν μας, την παρακαλούμε συνεχώς να συντμήσει τον χρόνο της δοκιμασίας μας και επιτέλους να έρθει η πολυπόθητη ειρήνη ώστε ο λαός μας σε κλίμα ειρηνικόν θα ασχοληθεί με την πατρίδα του, με τις δουλειές του και με την οικογένεια του”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος προσθέτοντας ότι “ο λαός μας είναι θρησκευόμενος, σέβεται, υπάρχει οικογένεια στην Κύπρο, σε πείσμα αυτών που θέλουν να την χαλάσουν και προς τούτο η Εκκλησία συμβάλλει και ενθαρρύνει”.

AdTech Ad

“Αλίμονο πού θα καταλήξουμε εάν διαλυθεί η οικογένεια” πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την έκκληση που απηύθυνε προς τον ίδιο η ΠΟΒΕΚ να παρέμβει στο θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων καθώς ο Δεκαπενταύγουστος είναι η τρίτη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή των ορθοδόξων, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι έχει παρέμβει επανειλημμένα, προς ώτα, μη ακουόντων.

Πρόσθεσε ότι οφείλουν να σέβονται και την ημέρα του Κυρίου, την Κυριακή, αλλά και τις άλλες αργίες. “Δεν θα φτωχύνουν αυτοί που έχουν τα καταστήματα”, είπε.

Πρόσθεσε ότι οι υπεραγορές είναι που θέλουν να μένουν ανοιχτές και ανέφερε ότι “οι φτωχοί άνθρωποι το καταστηματάκι τους θέλουν την Κυριακή να το κλείσουν, να πάνε εκκλησία και κυρίως για να δουν την οικογένεια τους και τα παιδιά τους, να έχουν μια επικοινωνία αφού κατά τη διάρκεια της εβδομάδας φεύγουν το ένα μεσάνυχτο και επιστρέφουν το άλλο”.

“Εμείς κάνουμε έκκληση προς την Κυβέρνηση και δηλώνουμε ότι είναι ανεπίτρεπτο την Κυριακή τα καταστήματα να είναι ανοικτά”, συμπλήρωσε.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου προέβη στις δηλώσεις μετά το αρχιερατικό συλλείτουργο στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Τροοδιτίσσης.

newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμα