Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Ο Ελληνισμός επιβίωσε με την πίστη του στον Τριαδικό Θεό” (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016 η Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, επί τη επετείω της απαλλαγής της νήσου Κερκύρας, υπό των Αγαρηνών το 1716. Της Λιτανεύσεως προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’. Συμμετείχαν επίσης ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, καθώς και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο επιχώριος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, οι Μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, καθώς και ο Θεοφυλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος.

Στο λόγο του μετά το πέρας της δεήσεως στα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, ο Μακαριώτατος τόνισε ότι μοναδική ελπίδα του ανθρώπου είναι ο Τριαδικός Θεός και οι Άγιοί Του.

Ακόμη ευχήθηκε ο Χριστός να συντομεύσει το χρόνο της δοκιμασίας του Κυπριακού λαού και σύντομα να εορτάσει και η Μεγαλόνησος τα ελευθέριά της, όπως σήμερα η Κέρκυρα, με τη βοήθεια του Αγίου μας. Ο Ελληνισμός επιβίωσε με την πίστη του στον Τριαδικό Θεό και στη φιλοπατρία, κατέληξε ο Μακαριώτατος.

Της Λιτάνευσης προηγήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφυλέστατου Επισκόπου Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο, σχολιάζοντας την Α’ Επιστολή Ιωάννου και  αναφέροντας συγκεκριμένα ότι ο Άγιος Σπυρίδων ακολούθησε τη ζωή της Χάριτος, που οδηγεί στην ένωση μετά του Τριαδικού Θεού. Από την άλλη μεριά έχουμε τη ζωή της αμαρτίας και  των παθών που οδηγούν στη φθορά και στην απώλεια τον άνθρωπο. Χρειάζεται όλοι μας να μιμηθούμε την κατά Χριστόν ζωή του Αγίου, που οδηγεί στη σωτηρία και στη Θέωση, κατέληξε ο κ. Χριστοφόρος.

image004 image006 image008 image010 image012 image014 image016 image018 image020 image022 image024 image026 image028 image030 image032 image034 image036 image002

Ι. Μ. Κερκύρας

Διαβάστε ακόμα