Αθώοι οι 26 συλληφθέντες για τη διαμαρτυρία στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

Αθώοι για το αδίκημα της υβριστικής συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια θρησκευτικής λατρείας κρίθηκαν οι 26 συλληφθέντες που εισέβαλαν χθες το πρωί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης διακόπτοντας την κυριακάτικη θεία λειτουργία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων που έλαβαν χώρα στην πόλη.

Ωστόσο, 19 εξ αυτών καταδικάστηκαν για την πράξη της απείθειας επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εγκληματολογική σήμανση. Σε αυτούς το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή.

Όλοι οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πολιτικές αντιδράσεις

Κυβερνητικές πήγες, σχολιάζοντας το περιστατικό, ανέφεραν ότι «προφανώς είναι καταδικαστέο», επισημαίνοντας πως «οι ναοί και οι χώροι λατρείας δεν είναι χώροι διεκδίκησης πόσο μάλλον όταν έχουν βίαια χαρακτηριστικά.

Το όλο γεγονός, κατέληγαν οι ίδιες πηγές, είναι προσβολή στο δημόσιο αίσθημα.

Για γενικότερη σταδιακή διολίσθηση σε μια κατάσταση ανομίας, με την ανοχή της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Αθηναίων.

«Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα θέσει αυτά τα θέματα στην πρώτη γραμμή, και θα επαναφέρει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που συζήτησε με τον Γιώργο Καμίνη για τα ζητήματα ασφάλειας στην πόλη.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης ενημέρωση για τα κατειλημμένα κτήρια ενώ τέθηκε ακόμη το ζήτημα του τουρισμού στην περιοχή της πρωτεύουσας.

«Η εισβολή ‘αντιεξουσιαστών’» στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και η βίαιη διακοπή της Θείας Λειτουργίας ήταν μία «αδιανόητη και απαράδεκτη ενέργεια, που αποτελεί ευθεία προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος και φρονήματος των Ελλήνων και της θρησκευτικής μας πίστης», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου τωνΑνεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η περιφρονητική συμπεριφορά τους στα ιερά και όσια της Ορθοδοξίας και του ελληνικού λαού, καθώς και στους κανόνες του ευνομούμενου κράτους, όπως προκύπτει από τις συνολικές μέχρι τώρα άθλιες ενέργειές τους, δεν μπορεί να τυγχάνει καμίας ανοχής. Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου».

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις ασεβείς και αποκρουστικές συμπεριφορές», κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

skai.gr

Διαβάστε ακόμα