Χριστιανικές κατασκηνώσεις στην Ι. Μητρόπολη του Τατζικιστάν (ΦΩΤΟ)

Του Θωμά Αναστασιάδη

Μετά την Κυριακάτικη  Θεία Λειτουργία, που τέλεσε στην έδρα του, ο Επίσκοπος Ντουσανμπέ & Τατζικιστάν κ.Πιτιρίμ, μετέβη στις παιδικές κατασκηνώσεις της Επαρχίας του, στο ορεινό θέρετρο Varzob, στα βόρεια της πρωτεύουσας της χώρας. Τον συνόδευσαν με πούλμαν συγγενείς των παιδιών και το ταξίδι  διοργάνωσε το Τμήμα Νέων της Επισκοπής.
Εκεί στο βουνό, στην πανέμορφη  φύση, οι μικροί κατασκηνωτές υποδέχθηκαν τον Δεσπότη τους με χαρά και τραγούδια.  Σ΄αυτά τα μέρη της Κεντρικής Ασίας, οι περισσότεροι άνθρωποι  γεννιούνται και πεθαίνουν
χωρίς να έχουν δει ποτέ στην ζωή τους θάλασσα.
Ο δεσπότης έπαιξε με τα παιδιά, και όλοι μικροί και μεγάλοι χωρισμένοι σε ομάδες, έλαβαν μέρος σε οργανωμένα αθλήματα και  διασκεδαστικές πνευματικές ασκήσεις στους εξωτερικούς χώρους. Έπαιξαν βόλεϋ,   κολύμπησαν  στην πισίνα, έκαναν ορειβασία, σκοποβολή και άλλα υπαίθρια παιχνίδια. Στο τέλος ο κ.Πιτιρίμ συνεχάρη  τις νικήτριες ομάδες, και τους έδωσε βραβεία. Για όλους όμως, νικητές και ηττημένους, είχε ένα ξεχωριστό δώρο, ευγενική προσφορά του επικεφαλής της Rossotrudnichestvo στο Τατζικιστάν κ.Μιχαήλ Βαλερίοβιτς (Valerievich).
Η  Rossotrudnichestvo είναι Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών,   μη στρατιωτική Ρωσική κρατική υπηρεσία,  του Υπουργείου Εξωτερικών, και δραστηριοποιείται κυρίως στην Κεντρική Ασία και αλλού, με στόχο τη διατήρηση της επιρροής της Ρωσίας στην Κοινοπολιτεία,  και την  προώθηση φιλικών,  πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.
Το βράδυ τα παιδιά  κουρασμένα, αλλά ικανοποιημένα, χαρούμενα και ευχαριστημένα από τις ολοήμερες δραστηριότητες, πήγαν για ανάπαυση και ύπνο.

στην Εξοχή (3) στην Εξοχή (4) στην Εξοχή (5) στην Εξοχή (6) στην Εξοχή (7) στην Εξοχή (8) στην Εξοχή (9) στην Εξοχή (10) στην Εξοχή (11) στην Εξοχή (12) στην Εξοχή (13) στην Εξοχή (14) στην Εξοχή (15) στην Εξοχή (16) στην Εξοχή (18) στην Εξοχή (19) στην Εξοχή (20) στην Εξοχή (21) στην Εξοχή (22) στην Εξοχή (23) στην Εξοχή (17)

 

Διαβάστε ακόμα