Εγκαίνια Έκθεσης φωτογραφίας με θέμα: “Άγιος Σπυρίδων – στιγμές λατρείας“ (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ  της Τρίτης 2 Αυγούστου 2016 τα εγκαίνια  της έκθεσης φωτογραφίας του κ. Δημητρίου Ταλιάνη με θέμα : “ Άγιος Σπυρίδων – στιγμές λατρείας “, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, στον «Κήπο του Λαού» (πλησίον των ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου). Ακολούθησε σύντομο φίλμ με την παρουσίαση των 45 φωτογραφιών που εκτίθενται.

Ο κ. Νεκτάριος στο χαιρετισμό που απηύθυνε υπογράμμισε ότι η θαυματουργική επέμβαση του Αγίου Σπυρίδωνος το 1716 διέσωσε τόσο την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, όσο και την εν γένει πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας. Ακόμη επαφίεται σε εμάς τους νεοέλληνες να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού την πίστη και τις παραδόσεις των πατέρων μας και να τις μεταλαμπαδεύσουμε στη νέα γενιά της πατρίδος μας, σε μια εποχή που την χαρακτηρίζει η έλλειψη ταυτότητας και πνευματικότητας, με τα επακόλουθα τραγικά αποτελέσματα, μάρτυρες των οποίων γινόμαστε όλοι μας.

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κώστας Νικολούζος, ο κ. Δημήτρης Ταλιάνης, ο οποίος τόνισε την  αγάπη και το σεβασμό που τρέφει για τον Προστάτη της Κέρκυρας και τέλος το λόγο πήρε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Κερκύρας και Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Σπυρίδωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Κωνσταντάς υπογραμμίζοντας και εκείνος με τη σειρά του τους άρρηκτους δεσμούς του Αγίου Σπυρίδωνος με την Κέρκυρα, μέσα στον ρου της ιστορίας.

Να σημειωθεί τέλος ότι η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια των εορτασμών της συμπλήρωσης 300 χρόνων, από την Οθωμανική πολιορκία (1716) της Κέρκυρας και το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος και θα διαρκέσει εως τις 16 Αυγούστου.

image010 image004 image006 image016 image018 image012

Ι. Μ. Κερκύρας

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin