Έντονες αντιδράσεις από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Χίου

Κατά της δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους τάχθηκε ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος, που με ακραίες δηλώσεις του ξεσπάθωσε όχι μόνο εναντίον του γάμου ομοφυλοφίλων, αλλά και του πολιτικού γάμου γενικότερα.

Την επίθεση εναντίον κυβέρνησης και βουλευτών που στήριξαν τη δημιουργία μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και όχι μόνο, ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος την εξαπέλυσε από άμβωνος στις ημέρες του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.

Δεν έμεινε μόνο εκεί, τάχθηκε ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, αλλά και κατά του από δεκαετίες θεσμοθετημένου πολιτικού γάμου.

«Δεν είναι δυνατόν να παντρεύουν ζευγάρια εκείνοι που μαζεύουν τα σκουπίδια μας», είπε για τους δημάρχους.

Όσον αφορά τους πρόσφυγες, είπε πως «δεν υπάρχουν πρόσφυγες είναι όλοι λαθρομετανάστες».

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη προκάλεσαν την αντίδραση των βουλευτών του νησιού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Χίου «Πολίτης», κύκλοι των βουλευτών Χίου Νότη Μηταράκη (Ν.Δ.) και Ανδρέα Μιχαηλίδη (ΣΥΡΙΖΑ) δεν κρύβουν τη δυσφορία τους, θεωρώντας πως τέτοιες δηλώσεις από τον μητροπολίτη αποτελούν ευθεία επίθεση όχι μόνο ενάντια στον κοινοβουλευτισμό αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής, υπερβαίνοντας τα εσκαμμένα, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.

«Δεν είναι κατάσταση αυτή. Κάπου έχει ξεφύγει όλο αυτό, έχει χαθεί το μέτρο και η λογική. Δεν είναι δυνατόν να ασκεί μικροπολιτική από άμβωνος ο μητροπολίτης», αναφέρουν σε δηλώσεις στην εφημερίδα, όπου οποία τονίζονταν επίσης πως «είναι τέτοια η δυσφορία των βουλευτών που στο εξής θα αποφεύγουν τις συναντήσεις με τον μητροπολίτη».

Ο μητροπολίτης, πάντως, απάντησε στους Χιώτες βουλευτές με μια ευαγγελική ρήση:

«Πας όστις ομολογήσει εν εμοί έναντι των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν τοις ουρανοίς. Όστις δ’ αν αρνήσηται με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτών καγώ έμπροσθες του πατρός μου του εν τοις ουρανοίς».

efsyn.gr

Φωτο: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε ακόμα