Επίσκεψη του Μητροπολίτη Αιτωλίας στις κατασκηνώσεις της Μητροπόλεώς του (ΦΩΤΟ)

Λειτουργούν κι εφέτος οι παιδικές Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην περιοχή Ρίζα Αντιρρίου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά.

Πραγματοποιήθηκαν δύο περίοδοι για παιδιά δημοτικού (μία κοριτσιών και μία αγοριών), και δύο περίοδοι για κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου, που θα ολοκληρωθούν στις 11 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει άλλη μία κατασκηνωτική περίοδος για τα αγόρια Γυμνασίου-Λυκείου (12 – 26 Αυγούστου), ενώ στο τέλος του μήνα, θα πραγματοποιηθεί και το τριήμερο Φοιτητών-Στελεχών.

Η πρώτη περίοδος που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου, είχε γενικό σύνθημα «Με κυβερνήτη τον Χριστό στη ζωή μου προχωρώ». Φιλοξένησε 100 κορίτσια Δημοτικού, τα οποία χωρισμένα σε οχτώ ομάδες, είχαν ως προστάτη άγιο κάθε μια ομάδα έναν από τους δώδεκα Αποστόλους.

Η δεύτερη περίοδος, με ονομασία «Ορθόδοξοι και Έλληνες», φιλοξένησε 106 αγόρια Δημοτικού. Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου, ενώ οι οχτώ ομάδες των παιδιών είχαν ως προστάτες Αγίους Πατέρες της Εκκλησίας, των οποίων η ζωή έχει συνδεθεί με τον ξεκάθαρο αγώνα τους για την Ορθοδοξία και την ιδιαίτερη αγάπη τους προς την Πατρίδα.

Η τρίτη περίοδος, με γενικό σύνθημα «Στο Φώς του Προσώπου Του», ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου και φιλοξένησε 96 κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου. Οι οχτώ ομάδες είχαν ως προστάτιδες τις Αγίες της Εκκλησίας μας που γιορτάζουν τον μήνα Ιούλιο, οι οποίες βίωσαν στη ζωή τους το Φώς του Χριστού και είναι οδοδείκτες για τον προσωπικό καθημερινό αγώνα των παιδιών.

Και στις τρεις Περιόδους πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για τους γονείς, κατά τις οποίες τα παιδιά τραγούδησαν και παρουσίασαν σκηνές από την πνευματική και καθημερινή κατασκηνωτική τους ζωή.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, επισκέφθηκε τα παιδιά στο χώρο των Κατασκηνώσεων κατά την δεύτερη ημέρα της κάθε περιόδου, για να τελέσει την ακολουθία του αγιασμού, ενώ δεν παρέλειψε να βρεθεί και άλλες στιγμές κοντά τους και να χαρεί την όμορφη κατασκηνωτική τους ζωή και τον νεανικό τους ενθουσιασμό.

Μίλησε μαζί τους και ευχήθηκε να έχουν μια ευλογημένη ζωή μέσα στην αγκαλιά της Εκκλησίας, λαμβάνοντας αφορμή από την πνευματική τους ζωή στην κατασκηνωτική περίοδο. Προέτρεψε, τόσο τα παιδιά όσο και τα στελέχη, να καλλιεργήσουν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς όσα μαθαίνουν στην κατασκήνωση, ώστε κατ΄ αυτόν τον τρόπο να αποκτήσουν και να διαφυλάξουν τα εφόδια που απαιτούνται για την πορεία τους στη σύγχρονη κοινωνία μας.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τα στελέχη για την προσφορά τους, τις κυρίες που διακονούν στην κουζίνα, αλλά και όλους όσους αφιλοκερδώς και με οποιοδήποτε τρόπο στηρίζουν το έργο των κατασκηνώσεων.

????????????????????????????????????

Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2) Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ (3) Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ (4) Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ (5) Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ (1) Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2) Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ (3) Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ (4) Β ΠΕΡΙΟΔΟΣ (5) Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (1) Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (2) Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (3) Γ ΠΕΡΙΟΔΟΣ (4)

I. M. Αιτωλίας

Διαβάστε ακόμα