Η Παναγία Ιεροσολυμίτισσα στον Άγιο Χρυσόστομο Δράμας (ΦΩΤΟ)

Του Αρχιμ. Γεράσιμου Βλατίτση

Εξαιρετικής σημασίας ημέρα στην ιστορία του Ιερού Ναού Αγίου Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Δράμας-Σμύρνης, αποτελεί η Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, όπου έλαβε χώρα η έλευση του αντιγράφου της Ιεράς Αχειροποιήτου και θαυματουργού εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης, που με κατάνυξη υποδέχθηκαν Κλήρος και λαός.

Στην υποδοχή πρωτοστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ.Παύλος πλαισιούμενος από Κληρικούς της Μητροπόλεως Δράμας. Στη συνέχεια τελέστηκε ο Παρακλητικός Κανόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου χοροστατούντος του Αρχιθύτου Δράμας κ.κ.Παύλου. Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο χρονικό της ιστορήσεως της εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης, και στα θαύματα που επιτελέστηκαν στον Τάφο της Παναγίας στη Γεσθημανή των Ιεροσολύμων. Περατώνοντας τον λόγο του, κάλεσε τους ευσεβείς Δραμινούς συμπολίτες μας να προστρέχουν στη χάρη Της Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης , η οποία θα μείνει μόνιμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χρυσοστόμου, κάθε φορά που αισθάνονται την ανάγκη της μεσιτείας Της.

Η έλευσή Της σηματοδοτεί την έναρξη των λατρευτικών εκδηλώσεων εν’ όψει των εγκαινίων του Ιερού Ναού του Αγίου ενδόξου Ιερο-Εθνομάρτυρος Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Σμύρνης του από Δράμας, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Αξίζει να σημειωθεί η αθρόα προσέλευση του κόσμου (σε μια <άδεια> λόγω θέρους Δράμα) που κατέκλισε τον Ναό έως αργά τη νύχτα, με πρώτα τα παιδιά και τους νέους της ¨ΚΙΒΩΤΟΥ”, του πνευματικού κέντρου της Ενορίας.

01 03 04 05 06 07 08 09

dramania.gr

Διαβάστε ακόμα