Νέα Ηγουμένη στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου (ΦΩΤΟ)
29 Αυγούστου 2016 Κοινοποιήστε

Νέα Ηγουμένη στην Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου (ΦΩΤΟ)

Χαρμόσυνα χτύπησαν οι καμπάνες στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών Ακρωτηρίου, με το άγγελμα εκ στόματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνού ότι αναλαμβάνει την διοίκηση της Μονής η αδελφή Θεοφόρα με νέα αδελφότητα. Χρόνια αναμενόταν αυτή η στιγμή η οποία έλαβε σάρκα και οστά στην λαμπρή  πανήγυρη του προστάτου Αγίου της Μονής.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, και συμπροσευχούμενου του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β’ Αρχιερατικής Περιφέρειας  Αρχιμ. Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη,  κληρικών,  της Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής μοναχής Θεοξένης, της αδελφότητος της Ιεράς Μονής Κορακιών και πλήθους πιστών.

Προ του τέλους της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μετά το κήρυγμα, όπου μίλησε για τις αρετές του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ανακοίνωσε με συγκίνηση ότι από σήμερα η διοίκησις της  Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών ανατίθεται στην νέα και ταλαντούχα αδελφή Θεοφόρα Μοναχή, η οποία πριν λίγους μήνες ήρθε από την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής με τις ευλογίες της Καθηγουμένης μοναχής Θεοξένης, ώστε να προσφέρει κάθε αρωγή  στην Ιερά Μονή και στις 5 γηραιές μοναχές. Επίσης δήλωσε ο Σεβασμιώτατος ότι τόσα χρόνια είχε έγνοια να υλοποιηθεί αυτό το γεγονός γιατί η Ιερά Μονή Κορακιών είναι το πρώτο μοναστήρι που αγάπησε στην ζωή του.

Την επιστολή διορισμού της νέας Ηγουμένης ο Σεβασμιώτατος την παρέδωσε στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής μοναχή Θεοξένη, ούσα πνευματική μητέρα της Αδελφής Θεοφόρας, για να την επιδόσει στη νυν Γερόντισσα Θεοφόρα. Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμότατα την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, που έδωσε ευλογία να έρθει νέα αδελφότητα στην Ιερά Μονή Κορακιών και να πραγματοποιηθεί το όνειρο που ευχόντουσαν όλοι τόσα χρόνια. Παράλληλα ευχαρίστησε την Προηγουμένη μοναχή Αγαθαγγέλη και όλες τις αδελφές που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια την Ιερά Μονή Κορακιών, τον Πρωτοσύγκελλο π. Δαμασκηνό και τους συνεργάτες της Μητροπόλεως μας, που έκαναν ό,τι ήταν εφικτό για να βοηθήσουν την Ιερά Μονή.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τελέστηκε Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη και συλλειτουργούντων πλειάδος ιερέων.

Με βαθιά συγκίνηση και ο Πρωτοσύγκελλος μας, που μεγάλωσε και αγάπησε την Ιερά Μονή Κορακιών, συνεχάρη την Γερόντισσα Θεοφόρα για την ανάληψη των νέων ευλογημένων καθηκόντων της, ευχόμενος να την συνοδεύουν οι ευχές των προκατόχων καθηγουμένων αυτής της Μονής.  Να έχει τις  ευχές της Μάρθας, της εναρέτου Γερόντισσας, τις  ευχές της Αθανασίας, της ελέημονος Γερόντισσας, να έχει τις  ευχές της Μηνοδώρας, της μεθοδικής αυτής Γερόντισσας, τις  ευχές της Γερόντισσας Ευσεβίας, της Αρχόντισσας Γερόντισσας, να έχει τις  ευχές της Ακακίας της σπουδαίας, και καλόψυχης αυτής Γερόντισσας, τις ευχές της Βλασίας της Αγιοτάτης Γερόντισσας και τέλος να έχει τις  ευχές της Γερόντισσας Αγαθαγγέλης που το μεγαλύτερο όνειρο της και η μεγαλύτερη προσφορά της στο μοναστήρι είναι ότι έδωσε σήμερα αυτήν την διακονία στην αδελφή Θεοφόρα.

Σήμερα επικαλούμαστε και την ευχή της Καθηγουμένης μοναχής Θεοσέμνης, της πρώτης Γερόντισσας της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, να στείλει την ευχή της στην αδελφή Θεοφόρα που ήταν μοναχή της, και που η αδελφή Θεοφόρα έμαθε τόσα πολλά κοντά της.

Επίσης ευχαρίστησε την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής μοναχή Θεοξένη,  για την μεγάλη προσφορά της στο μοναστήρι αυτό καθώς και όλη την  αδελφότητα της Μονής που παρόλες τις δυσκολίες άντεξε και ανταποκρίθηκε με όσες δυνάμεις διάθεταν στα χρόνια που πέρασαν.

Στη συνέχεια στο Αρχονταρίκι της Μονής η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ευχαριστώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, τον Πρωτοσύγκελλο, τους Πατέρες, την αδελφότητα και όλο τον κόσμο. Επίσης μίλησε για τα χαρίσματα της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Κορακιών.

Σθεναρά συγκινημένη η νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών ευχαρίστησε το Θεό και τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο για την Μεγάλη ευλογία, δεσμευόμενη ότι θα πράξει κάθε τι δυνατόν για να εδραιωθεί δυναμικά η ιστορική και αγαπημένη σε όλους Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κορακιών.

Ι. Μ. Κυδωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment