Ο Επίσκοπος Κερνίτσης στο Μπούμπουκα Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)
30 Αυγούστου 2016 Κοινοποιήστε

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης στο Μπούμπουκα Καλαβρύτων (ΦΩΤΟ)

Κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη την Κυριακή 28 Αυγούστου στο χωρίο Μπούμπουκας, της Επαρχίας Καλαβρύτων, όπου εν πληθούση Εκκλησία, τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού.
Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, τονίζοντας ιδιαιτέρως πως το κήρυγμα του Προδρόμου ήταν κήρυγμα μετανοίας.
Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτάνευσις της Αγίας Εικόνος του Ενδόξου Προφήτου στα σοκάκια του χωριού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σπίτια απ’τα οποία πέρασε η Ιερά Λιτανεία ήταν φωταγωγημένα και οι πιστοί με κεριά και θυμιάματα υποδέχοντο τον Προστάτη τους Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.
Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Εφημέριο του χωριού, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αλλά και τους πιστούς για την συμμετοχή τους στην Ιερά Ακολουθία.
Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Τζελέπης, ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Θεοφιλέστατο και τη συνοδεία του για την παρουσία τους στην Ενορία.
Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν Ιερείς και από τα γύρω χωριά της Επαρχίας.
Οι κάτοικοι της Ενορίας θέλοντας να ευχαριστήσουν και αυτοί με την σειρά τους τον Θεοφιλέστατο του προσέφεραν, με πολλή αγάπη, τοπικά προϊόντα.
Τέλος, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας προσεφέρθη πλούσιο Εκκλησιαστικό κέρασμα.
Εκ του Θεοφιλεστάτου
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment