Πολυαρχιερατικός εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγ. Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Αυγούστου 2016 Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος και εκπροσωπεί την Ιερά Σύνοδο, καθώς και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, και Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Γεώργιος επεσήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδων αποτελεί αστέρα του στερεώματος της Εκκλησίας μας. Έκανε πράξη στη ζωή του, τα λόγια του Κυρίου μας στο Κατά Ιωάννην  Ευαγγέλιο, σχετικά με τα χαρακτηριστικά του καλού ποιμένα. Πρώτον ο ποιμήν ο καλός εισέρχεται δια της θύρας στην αυλή των προβάτων και όχι όπως οι ληστές από αλλού, μηχανευόμενοι δόλιους τρόπους. Η θύρα είναι ο ίδιος ο Χριστός και η ορθή πίστη σε Εκείνον. Κατά δεύτερον ο ποιμήν ο καλός καλεί τα πρόβατά του κατ’όνομα. Έτσι και ο Άγιος Σπυρίδων γνώριζε το ποίμνιό του και τις ανάγκες του. Και τρίτον ο ποιμήν θυσιάζει την ψυχή του υπέρ των προβάτων. Ο Άγιος  συμπαραστεκόταν και διακονούσε  τους αδύναμους, δαπανώντας  ολόκληρη τη ζωή του στην υπηρεσία της εικόνας του Θεού, του ανθρώπου, όπως συνεχίζει να βοηθά και σήμερα πολλούς πιστούς, θαυματουργόντας καθημερινά.

Επιπροσθέτως ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της Κύπρου, λέγοντας ότι τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ ο Άγιος δια των πρεσβειών του στον Κύριο, να βοηθήσει τη γενέτειρά του, ελευθερώνοντάς την από τον Τούρκο εισβολέα, που επιβουλεύεται εδώ και  δεκαετίες την κατάληψη ολόκληρης της Μεγαλονήσου.

Καταλήγοντας ο κ. Γεώργιος ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται με θέρμη στον Άγιο Σπυρίδωνα, να επισπεύσει την ημέρα κατά την οποία η Κύπρος μας θα είναι ελεύθερη και θα μπορούν οι Χριστιανοί να λειτουργήσουν ξανά στη Μονή του και να επισκεφθούν τον τάφο του.

image004 image006 image008 image010 image012 image014 image016 image018 image020 image022image002 image024 image026 image028 image030

Ι. Μ. Κερκύρας

Διαβάστε ακόμα