Πραγματοποιήθηκε η κατασκήνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων (ΦΩΤΟ)

Του Αλέξη Φλωρίδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή κατασκήνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων & Μεγάλης Βρετανίας, στο Shrewsbury της Αγγλίας. Η κατασκήνωση, η οποία έλαβε χώρα στο ειδικό οικόπεδο που ανήκει στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της χώρας, στην όμορφη εξοχή της Βορειοδυτικής Αγγλίας, συμπεριλάμβανε 58 παιδιά (από 9 μέχρι 17 ετών) 36 ομαδάρχες, υπεύθυνους, σεβαστούς πατέρες και ομιλητές.

Το καθημερινό πρόγραμμα άρχιζε με κοινή πρωϊνή προσευχή, και ολοκληρωνόταν με την ακολουθία του Αποδείπνου. Κατά τη διάρκεια της ημέρας (αρχίζοντας απο τις 05:30) τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν διάφορα σπόρ και ομαδικά παιχνίδια, καθώς και να μάθουν καλλιγραφία και άλλες τέχνες. Τη δεύτερη μέρα της κατασκήνωσης, τα παιδιά υποδέχτηκαν με πολύ αγάπη, τον ποιμένα τους, τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Γρηγόριο, ο οποίος ευλόγησε και χαιρέτησε τον κάθε κατασκηνωτή προσωπικά, και στη συνέχεια τέλεσε τον Αγιασμό.

Ο εφημέριος της κατασκήνωσης π. Πέτρος Γεωργίου, μαζί με την αδελφή Μαγδαληνή απο την Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου του Έσσεξ, τον π. Διονύσιο Higgs και τον δάσκαλο Θρησκευτικών και Φιλοσοφίας Αθανάσιο Κέλπη, συνομιλούσαν με τα παιδιά για την εν Χριστώ ζωή, και έδωσαν πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορούν να διακονήσουν την Εκκλησία και τον συνάνθρωπό τους. Τα παιδιά, με ενθουσιασμό και ενδιαφέρον, έκαναν σχετικές ερωτήσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν τον σύγχρονο Ορθόδοξο Χριστιανό, το μέλλον της Εκκλησίας στη διασπορά, και το βίωμα του Τριαδικού Θεού μέσα στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Η κατασκήνωση ολοκληρώθηκε με την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στην οποία συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Stephen Maxfield, ο π. Πέτρος, και ο διάκονος Panteleimon Maxfield. Τα μέλη της ποικίλης ομάδας κατασκηνωτών συμμετείχαν ευλαβικά στη Θεία Ευχαριστία, βιώνοντας καθ’ όλην την εβδομάδα τα λόγια του Κυρίου μας: «Οὗ γάρ εἰσιν δύο ἢ τρεῖς συνηγμένοι εἰς τὸ ἐμὸν ὄνομα, ἐκεῖ εἰμι ἐν μέσῳ αὐτῶν» (Ματθ. 18:20).

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας (GOYGB), στην οποία προεδρεύει ο George Tsiappourdhi, δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον για το κάθε παιδί να ενισχύσει την ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη, και τη σχέση του με την Εκκλησία, ούτως ώστε να μπορέσει να ζήσει μια υγιή, χριστιανική, οικογενειακή ζωή στο πλαίσιο της σύγχρονης Βρετανικής κοινωνίας.

1b 2a 2b 3a 3b 4a 4b 1a

Διαβάστε ακόμα