Στην Καλαμάτα ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Στην πόλη της Καλαμάτας θα βρεθεί έως το τέλος του έτους ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, προκειμένου να παραλάβει το βραβείο δοκιμίου που κάθε χρόνο δίνεται στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα.
Όπως είναι γνωστό ο κ. Αναστάσιος κέρδισε φέτος το βραβείο για το βιβλίο του “Συνύπαρξη: ειρήνη, φύση, φτώχεια, τρομοκρατία, αξίες – θρησκειολογική θεώρηση”.
Ο Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε, προχθές, το δήμαρχο Καλαμάτας ότι εντός του 2016 θα βρεθεί στην Καλαμάτα, προκειμένου ο ίδιος να παραλάβει το βραβείο. Σημειώνεται ότι ο κ. Νίκας με την ευκαιρία της επίσκεψης του προκαθημένου της Αλβανικής εκκλησίας γνωστοποίησε την πρόθεσή του να προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο να ανακηρυχθεί ο Μακαριώτατος επίτιμος δημότης Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι για το βιβλίο «Συνύπαρξη: Ειρήνη, φύση, φτώχεια, τρομοκρατία, αξίες – Θρησκειολογική θεώρηση», που έγραψε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, η αρμόδια επιτροπή (σε συνεδρίασή της στις 23 Απριλίου 2016) παμψηφεί του απένειμε το βραβείο εις μνήμην Παναγιώτη Φωτέα, για δοκίμιο ελεύθερου στοχασμού, έτους 2015.
Την επιτροπή αποτελούν οι:
• Μαριάνος Καράσης, Συγγραφέας, Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδρος και συντονιστής της επιτροπής
• Διονύσιος Μαγκλιβέρας, Συγγραφέας, Νομικός
• Νικόλαος Μηλιώνης, Συγγραφέας, Επίκουρος Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου
• Γεώργιος Ανδρειωμένος, Συγγραφέας, Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
• Παναγιώτης Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας.

tharrosnews.gr

Διαβάστε ακόμα