Συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)
10 Αυγούστου 2016 Κοινοποιήστε

Συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη στην Κέρκυρα (ΦΩΤΟ)

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, που κατέκλυσε τον χώρο δίπλα από το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο η Κέρκυρα γιόρτασε πολιτισμικά τη συμπλήρωση 300 χρόνων από το θαύμα με το οποίο ο Άγιος Σπυρίδωνας διέσωσε το νησί από την τουρκική πολιορκία στις 11 Αυγούστου 1716 με συναυλία του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη το βράδυ της Δευτέρας 8 Αυγούστου 2016.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης, εκτός από τις σπουδαίες μουσικές του συνθέσεις, παρουσίασε για πρώτη φορά ένα τραγούδι με τίτλο «Η Κέρκυρα και ο Άγιος», αφιερωμένο στο στενό σύνδεσμο του τόπου με τον Άγιο Σπυρίδωνα. ενθουσιάζοντας το κοινό. Τον Σταμάτη Σπανουδάκη συνόδευσαν η Χορωδία Κέρκυρας (ανδρικό και Παιδικό τμήμα) υπό τη διεύθυνση της κ. Χριστίνας Καλλιαρίδου, και η Φιλαρμονική ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ υπό τη διεύθυνση του κ. Μιχάλη Μιχαλόπουλου.

Τον συνθέτη τίμησε η Ιερά Μητρόπολις και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, ο οποίος τον ευχαρίστησε για το ότι προσφέρει τα χαρίσματα και την δημιουργικότητα στον Χριστό, την Ελλάδα, την τέχνη, δίδοντας σε όλους τη ευκαιρία να διαπιστώσουν πόσο ένας ταλαντούχος συνθέτης μπορεί να δίδει πνευματική μαρτυρία.

Βραβείο επέδωσε στον Σταμάτη Σπανουδάκη και η Χορωδία Κερκύρας δια του προέδρου της κ. Τάκη Μεταλληνού.

Η βραδιά σαγήνευσε το κοινό και η συναυλία αποτέλεσε το αποκορύφωμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη για να τιμήσει και με αυτόν τον τρόπο το θαύμα του Αγίου.

Ι. Μ. Κερκύρας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment