Σύσκεψη του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας στην Οικία του Prof Heinz Warnecke

Με Πρόσκληση του Prof Heinz Warnecke και της Dr. Agnes Seppelfricke, προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλονιάς κ.κ.Δημήτριο, τον Αιδεσιμώτατο Πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό, τον Καθηγητή κ.Δημήτριο Μεταλληνό, τον Εκπαιδευτικό κ.Θεόφραστο Χαρτουλιάρη και τον Α/Δήμαρχο κ.Ευάγγελο Κεκάτο έγινε την Τετάρτη 17 Αυγούστου, Σύσκεψη στην Οικία του Καθηγητού με θέμα την ενημέρωση στην έρευνα για την ταύτιση της Αρχαίας Μελίτης με την Κεφαλονιά.

Ο κ.Warnecke, ο οποίος έχει τιμηθεί από το Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρο Παρίση για τις εξαιρετικά σημαντικές Μελέτες του για το Ιερό Ναυάγιο του Αποστόλου Παύλου στην Πεσσάδα, ενημέρωσε τους καλεσμένους για τις τελευταίες εξελίξεις στην ιστορική – θρησκευτική έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, πρότεινε την οργάνωση Συνεδρίου στο Νησί με την επίσημη συμμετοχή και Εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας για ανταλλαγή απόψεων.

Ο Ομότ.Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατήρ Μεταλληνός αναφέρθηκε επισταμένως σε όλη τη σημαντική εργασία που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Εκπαιδευτικός κ.Χαρτουλιάρης υπογράμμισε την αναγκαιότητα δημιουργίας εκτεταμένου Μουσειακού χώρου στην Πεσσάδα, όπου θα εκτίθενται όλα τα σχετικά με το Ιερό Ναυάγιο θέματα.

Ο Καθηγητής κ.Δημήτριος Μεταλληνός αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της σωστής ενημέρωσης προς τα μέσα επικοινωνίας, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι από τα υπεύθυνα χείλη των Ερευνητών το θέμα και ο Α/Δήμαρχος κ.Κεκάτος επεσήμανε το ενδιαφέρον του κ.Παρίση για τις έρευνες και την απόλυτη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής τόσο στη στήριξη των Μελετών όσο και την προβολή του θέματος, με τρόπο που θα ενισχύει ακόμα περισσότερο την επιθυμία της Θρησκευτικής περιήγησης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στην Κεφαλονιά.

Τέλος ο κ. Warnecke και η Dr. Seppelfricke, ευχαρίστησαν όλους για τη συμμετοχή τους και επιβεβαίωσαν τη συνέχιση των Μελετών και την αναγκαιότητα της συνεργασίας με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα που ειδικεύονται στην ιστορική – θρησκευτική έρευνα.

inkefalonia.gr

Διαβάστε ακόμα