Θεοπεφτάτου: “Εκκλησία και κράτος είναι θεσμοί διακριτοί”
Κοινοποιήστε

Θεοπεφτάτου: “Εκκλησία και κράτος είναι θεσμοί διακριτοί”

«Δεν θέλουμε μια συνταγματική αναθεώρηση για τους λίγους και τις επιστημονικές ελίτ. Θέλουμε μια αναθεώρηση με την κοινωνία διαρκώς παρούσα», αναφέρει η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, με συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

– Πώς αντιλαμβάνεστε, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, την πρόταση για την «ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους» αναφορικά με τις σχέσεις κράτους-Εκκλησίας;

Θέλουμε να προχωρήσει ένας έντιμος διάλογος με την Εκκλησία της Ελλάδας αναφορικά με τις σχέσεις κράτους- Εκκλησίας, με στόχο έναν εκσυγχρονισμό των σχέσεων και του πλαισίου.

Εκκλησία και κράτος είναι θεσμοί διακριτοί, η Εκκλησία εδώ και χρόνια επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο εκεί που υστερούσαν οι κρατικές δομές ή εκεί που το κράτος υποχώρησε, και αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους. Όμως η θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους έχει να κάνει μ’ αυτές καθ’ αυτές τις λειτουργίες του ίδιου του κράτους και όχι με την σημαντικήπροσφορά της εκκλησίας στην κοινωνία.

imerisia.gr

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment