Θυρανοίξια στην ιστορική Ι. Μονή Ανδρομονάστηρου Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)
6 Αυγούστου 2016 Κοινοποιήστε

Θυρανοίξια στην ιστορική Ι. Μονή Ανδρομονάστηρου Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα, σε κλίμα συγκίνησης και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκαν τα θυρανοίξια της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Ανδρομονάστηρο) στα Πετράλωνα Μεσσηνίας.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκε στο ιστορικό αναστήλωσης και ανάδειξης του κτηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής κι ευχαρίστησε πατρικώς, όσους συνέβαλαν στην αποπεράτωση του θεάρεστου έργου.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθηναν η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά, ο τέως Υπουργός και βουλευτής Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γεώργιος  Τσώνης  και η τέως Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ακολούθησε ο Πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Πτολεμαΐδος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) κ. Εμμανουήλ.

Να σημειωθεί, ότι το Ανδρομονάστηρο είναι βυζαντινό Μοναστήρι του 12ου αιώνος με σημαντική ιστορία και προσφορά. Η αναστήλωσή του χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων 2007 – 2013, ενώ οι εργασίες περατώθηκαν το Δεκέμβριο του  2015.

Παρέστησαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη, Π. Μαντάς, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο Πολιτευτής  Μ. Χρυσομάλλης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων.

Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός

Ι. Μ. Μεσσηνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment