Το Καστρί – Λουτρό Λαρίσης εόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)
16 Αυγούστου 2016 Κοινοποιήστε

Το Καστρί – Λουτρό Λαρίσης εόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου (ΦΩΤΟ)

Πλήθη πιστών εόρτασαν την Κοίμηση της Θεοτόκου στην γραφική και όμορφη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην παραλία Καστρί-Λουτρό, όπου ο ιερός κλήρος αλλά και οι πολυπληθείς ευλαβείς προσκυνητές έψαλλαν τα εγκώμια και μεγαλοπρεπώς λιτάνευσαν τον επιτάφιο της προστάτιδός τους Παναγίας έως την θάλασσα, επικαλούμενοι την χάρη και την ευλογία της Θεομήτορος.
Του εσπερινού γινομένου προεξάρχοντος του αρχιμανδριτου π. Νεοφύτου Μαχού  εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρναβου,   στο τέλος διαβάστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας και επίκαιρα μίλησε ο π. Νεοφυτος τονίζοντας στους προσκυνητές το πόσο σημαντικό είναι για τους Χριστιανούς το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
 
Ανήμερα της εορτής  τελέστηκε πανηγυρική Θεια Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτου π. Γεδεών  Μαντά με τη συμμετοχή πιστών από τις γύρω περιοχές.
Η ενορία και το Εκκλησιαστικο Συμβούλιο  εκφράζει ευχαριστίες στους ιερείς της Μητροπόλεως  και στον Εφημεριο  της πρωτοπρεσβυτερο  π. Αθανασιο Καρυωτη για την συμμετοχή τους στην Πανηγυρι,  καθώς και στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιο για τις πατρικές ευχές και ευλογιές του που απέστειλε και φέτος στην ενορια μας.
Εκ του Ιερού Ναού
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment