Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Επί τῇ ενάρξῃ του νέου σχολικού έτους, το πρωί της 12ης του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετέβει στο 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά, ενώ εν συνεχείᾳ στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο  Λαγκαδά και τέλος  στο 1ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λαγκαδά και ΕΠΑΣ Λαγκαδά, όπου και ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως αρμόδιοι σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, πολλοί γονείς και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Λαγκαδά.

Στους σύντομους χαιρετισμούς του, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, προέτρεψε όλα τα παιδιά να έχουν μία ευλογημένη από Θεό και δημιουργική από την δική τους μεριά σχολική χρονιά και παράλληλα να  έχουν κέφι και αγαθή διάθεση στον τομέα της μάθησης.

Σε μία εποχή ανταγωνισμού και γρήγορων εξελίξεων, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι η μόρφωση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, για να συμπληρώσει λέγοντας ότι, θα πρέπει να αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες και οι ευκαιρίες που προσφέρονται, ώστε μέσα από τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιόδου, να οικοδομούνται ισχυρές προσωπικότητες με σταθερό χαρακτήρα, που θα εκφράζουν την ιστορία του Τόπου και την παρουσία μας ως Γένος.

Καταλήγοντας, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες της Αγίας μας Εκκλησίας για μία καλή, δημιουργική, καρποφόρα και ευλογημένη σχολική χρονιά, ευχόμενος προς όλους υγεία και δύναμη, ώστε με επιμέλεια και ζήλο για το αγαθό της μαθήσεως να μπορέσουν να καταστούν υγιή μέλη της κοινωνίας,

Τέλος, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τα παιδιά, του δασκάλους, τους καθηγητές και τους γονείς, να μην διστάζουν να απευθύνονται τόσο στην Ι. Μητρόπολη Λαγκαδά, όσο και στον ίδιο, για οποιοδήποτε προσωπικό πρόβλημα ή θέμα τους απασχολεί, εκφράζοντας την συνεχή μέριμνα και την αγωνία του για τα παιδιά μας που αποτελούν το μέλλον του τόπου, ενώ παράλληλα ανήγγειλε και την επανέναρξη  του νέου κύκλου διδασκαλίας των φροντιστηριακών μαθημάτων όλων των σχολικών βαθμίδων, τα οποία παραδίδονται δωρεάν από πτυχιούχους ιερείς και λαϊκούς καθηγητές, που πραγματοποιούνται στο πολυδύναμο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης «Αγία Κυράννα».

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα