Αρχιερατικός εσπερινός στην Ι. Μονή του Μεγάλου Σταυρού Σάμου (ΦΩΤΟ)

Στα πρόπυλα της Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σταυρού Σάμου υπεδέχθησαν το απόγευμα οι Πατέρες τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Σάμου κ. Ευσέβιο και Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ , οι οποίοι ανήλθον στο πασταφόριον της Μονής, απ’ όπου παρέλαβον τον Τίμιο Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο, τον οποίο λιτανευτικώς, υπό τους ήχους των κωδωνοκρουσιών και των ταλάντων, διεκόμισαν στο ιερό Βήμα του Καθολικού της Ιεράς Μονής και αμέσως ήρξατο ο Πανηγυρικός Εσπερινός.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, μετά την Αρτοκλασία, καλωσόρισε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, αναφέρθηκε στους πνευμαρικούς δεσμούς που συνδέουν τη Σύρο και τη Σάμο, διά των αοιδίμων Σαμίων Επισκόπων Σύρου Αλεξάνδρου Λυκούργου και Φιλαρέτου Ιωαννίδη, και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στο πολυσχιδές και καρποβριθές- όπως τόνισε- έργο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ. Ευσεβίου, τον ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και την επίσκεψη στα ιερά προσκυνήματα και σεβάσματα της Σάμου και την προσκύνηση των ιερών κειμηλίων τους, και ακολούθως ομίλησε για την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ως ύψωση του κάθε ανθρώπου από την πτώση του στην αμαρτία και την, διά της Αναστάσεως ενδυνάμωση της ψυχής του ανθρώπου, για τη συνέχιση της πορείας του στη ζωή και την αντιμετώπιση του καθημερινού αγώνα.
Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου,ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο Ταξίαρχος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Σάμου, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου, που συνέρρεε από νωρίς το απόγευμα, για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό και παρακολουθήσει τον Εσπερινό.
Εν συνεχεία, ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμ.Μακάριος, εδέχθη τους Αρχιερείς και τους τα πρώτα φέροντες στο Ηγουμενείο και τους παρέθεσε λιτή Μοναστηριακή δοχή.

1 img_7026 img_7027 img_7047 img_7054 img_7075 img_7080 img_7113 img_7115 img_7125 img_7131 img_7135 img_7167 img_7180

Ι. Μ. Σύρου

Διαβάστε ακόμα