«Ασπίδα» σε πρόσφυγες από τον Μητροπολίτη Κίτρους

«Ασπίδα» σε πρόσφυγες ύψωσε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος. Όπως σημειώνει ο ιστότοπος seleo.gr, o Μητροπολίτες διέψευσε ότι πρόσφυγες αφαιρούν τα κεραμίδια από τις στέγες των κτιρίων της Μονής Πέτρας και παίρνουν την ξυλεία, με την οποία ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν τις νύχτες.

Σχολιάζοντας στην εφημερίδα Πολιτεία τα περί καταστροφών ανέφερε ότι πρόκειται για αποκεράμωση, με εντολή του στρατού, του παλαιού κτιρίου του ψυχιατρικού νοσοκομείου που βρίσκονται περιμετρικά των εγκαταστάσεων της παλαιάς Μονής.

«Όπως ενημερώθηκα οι παρεμβάσεις έγιναν ύστερα από εντολή του στρατού, γιατι εγκυμονούσε ο κίνδυνος λόγω της παλαιότητας του συγκεκριμένου κτιρίου, να πέσουν κεραμίδια προκαλώντας κάποιο ατύχημα» διευκρίνισε.

Μιλώντας για τους πρόσφυγες, επισήμανε ότι «οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, δεν έδωσαν κάποιο δικαίωμα μέχρι τώρα. Πρόκειται για μια φυλή φιλήσυχων ανθρώπων η οποία έχει υποστεί διώξεις από φανατικούς μουσουλμάνους».

Γενικά πρόκειται για αξιοπρεπείς, ευγενικούς και πολιτισμένους ανθρώπους, τόνισε ο κ. Γεώργιος, προσθέτοντας ότι «θέλω να εξάρω τη συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, αλλά και του στρατού, η παρουσία των οποίων δημιούργησε γενικά συνθήκες επιπλέον ασφάλειας των χώρων, αλλά και των ίδιων των προσφύγων».

skai.gr

Διαβάστε ακόμα