Αυστηρές συστάσεις Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς επίτροπο Διοικήσεως

Αυστηρές συστάσεις έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προς την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελίζα Σαββίδου, μετά την έκθεση που ετοίμασε επικρίνοντας την πρωτοβουλία δημόσιου νηπιαγωγείου να επισκεφθούν τα παιδιά εκκλησία για προσκύνημα ιερών λειψάνων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε στο Mega πως «δεν είναι σημερινό φαινόμενο να πηγαίνουν οι γονείς με τα παιδιά τους για προσκύνηση εικόνων ή ιερών λειψάνων. Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων που επισκέπτονται τους ναούς.

Ας μη ξεχνάμε και την πλειάδα των θαυμάτων της εκκλησίας και των Αγίων μας. Αυτή είναι η πίστη μας. Εμείς δεν υποχρεώνουμε κανένα να πάει να προσκυνήσει, είναι προσωπική βούληση και επιθυμία του κάθε ενός ξεχωριστά. Πιστεύω δεν είναι θέμα της Επιτρόπου πώς θα θρησκεύει ο λαός μας».

Και συμπλήρωσε πως, «είναι υποχρεωμένοι οι δάσκαλοι να δίδουν και την πνευματική διδασκαλία στα παιδιά, δε θα δίνουν μόνο γνώσεις αλλά και ήθος».

Ερωτηθείς εάν πιστεύει πως η Επίτροπος ενήργησε υπερβολικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε πως η Επίτροπος «υπεραίβει τα εσκαμμένα, δεν είναι η δουλειά της. Έχει πολλές ασχολίες να κάνει ας ασχοληθεί με αυτές και να μην ασχοληθεί με το θέμα της πίστεως και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσει».

tvonenews.com.cy

Διαβάστε ακόμα